Kılıçdaroğlu 'Z kuşağı'yla buluştu: Erdoğan'ın sinirini bozacağım, onu beraber indireceğiz

CHP lideri "Z Kuşağı Atatürk'ü Anlatıyor" etkinliğine katıldı "Cumhurbaşkanı'yla aranız nasıl?" sorusuna şu yanıtı verdi: Onun sinirlerini bozacağım ve onu beraber indireceğiz."

Google Haberlere Abone ol

DUVAR- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Antalya'da gençlerle buluştu. Kılıçdaroğlu, Muratpaşa Türkan Şoray Kültür Merkezi’ndeki "Z Kuşağı Atatürk'ü Anlatıyor" etkinliğinde Antalyalı genç şarkıcı Görkem Durmaz ile sosyal medya fenomenleri Murat Sakoğlu ve Asena Kızılarslan'ın takipçilerinden gelen soruları yanıtladı.

"İlk kez Cumhuriyet tarihinde ve ilk kez dünya tarihinde bir seçimle bir otoriter yönetimi göndereceğiz. 6 milyon 300 bin genç Türkiye’nin kaderini değiştirecek" diyen CHP lideri, konuşmasına şöyle devam etti: "Dolayısıyla sizin önümüzdeki seçimlerde dünya siyaset tarihine böyle bir armağanı verme olanağınız var. Gençlerin umutsuzluğa kapılma hakkı yoktur. Bir, umudunuzu yeşerteceksiniz ve büyüteceksiniz. Umudunuzu ne kadar büyütürseniz o kadar güçlü söz sahibi olursunuz. Ülke iyi yönetilmiyor, ben de biliyorum siz de biliyorsunuz. Bilgisayarın fiyatı bu olur, oyun konsolunun fiyatı şu olur, bir sürü şey… Bunların tamamını ithal ediyoruz, temel sorunumuz o. Türkiye neden kendisi üretmiyor? Üniversiteleri var, araştırma birimleri de var. Ama siz üniversiteden, farklı düşündü diye üniversite hocalarını KHK ile atarsanız o üniversite, üniversite olmaktan çıkar. Üniversiteyi üniversite yapan; tartışmaların odak olmasıdır. Üniversitede her türlü düşüncenin özgürce tartışılmasıdır."

'TARİH YAZACAKSINIZ' 

Programın sonunda Kılıçdaroğlu, gençlere “Sizler yatağınızda rahat rahat uyurken ben sabah 04.30’da kalkacağım, hale gideceğim” dedi. Bunun üzerine gençler “Cumhurbaşkanı ile aranız nasıl?” diye sordu. Kılıçdaroğlu'nun yanıtı ise şöyle oldu: “Erdoğan’la mı? Onun sinirlerini bozacağım ve hiç merak etmeyin, sizler gerçekten de önümüzdeki seçimlerde tarih yazacaksınız. Beraber indireceğiz” dedi. (ANKA)