Kılıçdaroğlu: Uzun süre koltukta oturan altına yapmış demektir

Antalya'da konuşan Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, Erzurum'da İmamoğlu'na yönelik saldırıya değindi: "Bir avuç kişi yaptı. Yapanları biliyoruz, yaptıranları da biliyoruz."

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'na Erzurum'da yapılan saldırı sonrası konuştu.

Antalyalılarla mitingde buluşan Kılıçdaroğlu, Erzurum'daki saldırılara değinerek, "Olayları geriyorlar. Toplumu birbirine kırdırtmak istiyorlar. Her birimiz provokasyonlara karşı dikkatli olacağız. Bu ülkede hiç kimse yalnız olmamalı. Her birimiz sükunetle bakmalıyız. Terör örgütünden medet umar hale geldiler" dedi.

Kılıçdaroğlu, "Erzurumlular bu işlere girmezler. Erzurum'u bilirim. Oradaki provokasyonlar Erzurumlu kardeşlerimi üzdü. Bir avuç kişi yaptı. Yapanları biliyoruz, yaptıranları da biliyoruz. Uzun süre koltukta oturanın bir pisliği vardır o yüzden o koltuktan kalkamıyordur. Altına yapmış demektir" ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından satırbaşları şöyle:

BİZİM HUDUTLAR YOL GEÇEN HANINA DÖNDÜ: Bizim kavga etmek gibi bir niyetimiz yok. Bunlar gelirlerse terör örgütleri işbirliği yapacaklar, diyor. İşbirliği yapan sizsiniz. Bütün numaraları yapan sizsiniz. Bayrağımızı vatanımızı her şeyin üstünde tutarız. Halka her yerde her ortam doğruları söylemek bizim görevimizdir. Hudut namus diye yazar. Bizim hudutlar yol geçen hanına döndü. Bay Kemal'in sözü var. En geç 2 yıl içinde bütün Suriyeli kardeşlerimizi yolcu edeceğiz.

AKDENİZ'DE ÇIKABİLECEK OLAN YANGINLARA MÜDAHALE EDECEĞİZ: Cumhurbaşkanlığına bağlı 16 uçak var. 16 uçağı sayıp yangın söndürme uçağı alacağım. Bütün Akdeniz'de çıkabilecek olan yangınlara müdahale edeceğiz.

ORADAKİ PROVOKASYONLAR ERZURUMLU KARDEŞLERİMİ ÜZDÜ: Olayları geriyorlar. Toplumu birbirine kırdırtmak istiyorlar. Her birimiz provokasyonlara karşı dikkatli olacağız. Bu ülkede hiç kimse yalnız olmamalı. Her birimiz sükunetle bakmalıyız. Terör örgütünden medet umar hale geldiler. Erzurumlular bu işlere girmezler. Erzurum'u bilirim. Oradaki provokasyonlar Erzurumlu kardeşlerimi üzdü. Bir avuç kişi yaptı. Yapanları biliyoruz, yaptıranları da biliyoruz. Uzun süre koltukta oturanın bir pisliği vardır o yüzden o koltuktan kalkamıyordur. Altına yapmış demektir. (HABER MERKEZİ)