Kılıçdaroğlu kamyoncularla görüştü: Oy verirsiniz vermezsiniz o ayrı...

Adana'da kamyoncu esnafının sorunlarını dinleyen CHP lideri Kılıçdaroğlu, "Oy verirsiniz, vermezsiniz; o ayrı bir şey. Ama ben, sizin hakkınızı ve hukukunuzu sonuna kadar savunacağım" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Adana’da Nakliyeciler Sitesi'nde kamyoncularla birlikte kahvaltı yaptı. Çalışanların sorunlarını dinleyen Kılıçdaroğlu, “Düşünün; İstanbul, Ankara’ya bir ay kamyon girmiyor. Hayat durur. Çocuk bezinden tutun ununa, şekerine kadar her şeyi taşıyan sizsiniz. Yaptığınız hizmet çok değerli hizmettir. Ama bu hizmetin karşılığını almanız lazım” dedi. Bir kamyoncu CHP liderine “Her şeyimiz dolar bazında yürüyor. Ekmeğe gidiyorsun, dolar bazında zam. Kazancımız Türk parası, giderimiz dolar bazında” dedi. Kılıçdaroğlu ise “Umutsuzluğa kapılmayın. Bütün sorunları çözeceğiz. Kim çalışıyor, evine ekmek götürmek için mücadele ediyorsa bu kardeşiniz yanınızda. Oy verirsiniz, vermezsiniz; o ayrı bir şey. Ama ben, sizin hakkınızı ve hukukunuzu sonuna kadar savunacağım. Bu benim görevim zaten” diye konuştu.

'İLK DEFA BİR SİYASETÇİ BİZİ DİNLİYOR'

Bir kamyoncu, “Umut fakirin ekmeği. Biz artık yorulduk. Burada kimse cahil değil. Herkes evine ekmek götürme derdinde. 700-800 km. yol kat edip de 500 liranın hesabını yapıyorsak bizim bir istikbalimiz kalmamıştır demektir” dedi. Kamyoncu, 30 yıldır ilk defa bir siyasi liderin içlerine girdiğini ve sorularını dinlediğini belirterek, “Madem öyle önümüze düştünüz, ölümüne kadar sizinleyiz. 30 yıldır ilk defa bir siyasi lider içimize girdi” dedi. Başka bir kamyoncu da arabaları arızalandığında sanayiye gidemediklerini kaydederek, “Sanayiye gidip yaptırmak için büyük cesaret lazım. Bunları devletimiz dolara bağladı. Dolar düştü, mazot düşmüyor. Arabanın parçası düşmüyor” ifadelerini kullandı.

'BERAT ALBAYRAK'IN 100 TIRI VAR'

“Gün geliyor ekmek götüremiyoruz evimize” diyen başka bir kamyoncu ise her şeye her gün zam geldiğini söyleyerek yakındı. Kamyoncu, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın damadı olan eski Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın 100 tane TIR’ı olduğunu iddia etti ve “Berat Albayrak’ın 100 tane TIR’ı var. Her biri 1,5 milyon. Yaşı kaç? 35 yaşında. Ben 51 yaşındayım. Benim daha bir tane TIR’ım yok” dedi. Kamyoncu, Kılıçdaroğlu’nun az korumayla yanlarına geldiğine de dikkat çekerek, arkadaşlarına “Adam korumasız gelmiş buraya. Korumasız” diye seslendi.

Kılıçdaroğlu kamyonculara “Hiçbir siyasi lider, ‘Gelin bana sorun, cevap vereceğim’ demez. Ama ben buradayım. Ben, kendime de size de güveniyorum” dedi ve şöyle devam etti: “Öyle ‘dış güçler, iç güçler’, bunların hepsi ayaktır. Bütün devletler rekabet içindedir. Her devlet gelişmek ister. Devletlerin dış politikadaki görevi budur. Ama siz, ekonominizi getirip yabancı ülkenin parasına endekslerseniz doğru değildir. Türk lirası yerde sürünemez. Faizi bile gidip dolara endekslerseniz olmaz.”

Zamların süreceğini belirterek, “Gelecek daha, baharınızı yaşıyorsunuz. Daha gelecek, zamlar gelecek, göreceksiniz. Dolar çıktı 18 liraya, 18 liradan doları kim sattı? 1 milyon dolar düşünün; 18 liradan sattı, 18 milyon lira aldı. Dolar düştü; kaça, 13’e. Gitti o parayla dolar aldı. 300 bin dolar kazanıyor üç günde. Kim kazandı” diye sordu. (ANKA)