Kılıçdaroğlu da imzaladı: Afet teklifi Meclis’e sunuldu

Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nun da imzaladığı “Türkiye Afet Yönetimi Kanun Teklifi” Meclis Başkanlığı’na sunuldu.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nun ilk imza sahibi olduğu, CHP Grup Başkanvekilleri ile İstanbul Milletvekili İbrahim Kaboğlu'nun imzaladığı “Türkiye Afet Yönetimi Kanun Teklifi” TBMM Başkanlığı’na sunuldu.

Türkiye’nin afetler ülkesi olduğu disiplinler arası yaklaşımlarla bütünlüklü düzenlemelerin yaşamsal olduğu belirtilen CHP’nin teklifinde, “Avrasya fay hattında 6 Şubat’tan bu yana yinelenen depremler ve sel felaketleri, afetler hukukunu bütüncül bir yaklaşımla ivedi olarak ele almak için, ‘şimdi değilse ne zaman?’ sorusunu haklı kılmaktadır” denildi.

69 maddeden oluşan teklifte AFAD’ın yerine ‘Afet Riskleri Değerlendirme İhtisas Komisyonu’nun kurulması öngörüldü. Afetleri önleyici düzenlemeler talep eden kanun teklifinde, “Doğal Afet Sigortaları Kurumu”nun adının “Afet Sigortaları Kurumu”, “Doğal Afet Sigortası”nın adının da “Afet Sigortası” olarak değiştirilerek Acil Müdahale ve Kredi Fonu bünyesine dahil edilmesi hedeflendi. (DUVAR)