Kılıçdaroğlu: Cumhur İttifakı kadına şiddeti savunan bir birlikteliğe dönüştü

Kılıçdaroğlu, "6284 sayılı kanunun kaldırılması" tartışmasına katıldı: "Mütedeyyin gençlerin yeri de Millet İttifakıdır. Cumhur İttifakı kadına şiddeti savunan bir birlikteliğe dönüşmüştür."

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı Adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhur İttifakı'na katılma görüşmeleri süren HÜDA PAR ve Yeniden Refah Partisi'nin 'ön koşul' olarak sunmasıyla başlayan "6284 sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun'un kaldırılması" tartışmasına tepki gösterdi. 

Twitter'dan konuyla ilgili paylaşım yapan Kılıçdaroğlu "Son gelişmeler şunu net göstermiştir ki, mütedeyyin gençlerin yeri de Millet İttifakıdır. Üzülerek görüyorum ki, Cumhur İttifakı kadına şiddeti savunan bir birlikteliğe dönüşmüştür..." dedi. 

Cumhur İttifakı'na davet edilen Yeniden Refah Partisi'nin Genel Başkan Yardımcısı Doğan Aydal, şartlarını AK Parti'ye ilettiklerini ve kendilerine "Hiçbir problem yok" yanıtı verildiğini söyledi. 

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık ile Binali Yıldırım'ın yalanlamasına rağmen HÜDA PAR'dan da benzer açıklamaların gelmesi tartışmayı alevlendirmişti. (HABER MERKEZİ)