Kılıçdaroğlu: Bu düzeni değiştireceğiz

Elektriği kesilen bir aileyi ziyaret eden CHP lideri Kılıçdaroğlu, “Bu düzeni değiştireceğiz, bu millete inanıyorum. Milletin vicdanı var. Vicdan, bu kadar dramatik tabloları kabul etmez” dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve eşi Selvi Kılıçdaroğlu, Ankara'nın Keçiören ilçesinde oturan ve borcu yüzünden 4 aydır elektriği kesik olan Güllü Demir'in evini ziyaret etti.

Anadolu Ajansı'nın haberine göre, Demir ailesini ziyaretinin ardından açıklamalarda bulunan Kılıçdaroğlu, “4 aydır elektriği kesik olan bir ailemizi, kardeşimizi ziyaret ettik” diye konuştu.

'ARKADAŞLARI 23 NİSAN'DA EĞLENDİ AMA BENİM OĞLUM EVDE AĞLADI'

Kendisini duygulandıran bir konuşma olduğunu aktaran Kılıçdaroğlu, “3 evladı var. İçeride biraz konuştuk. Beni duygulandıran, derinden üzen söylemiş olduğu, 'Büyük oğlum, bugün 23 Nisan, bütün arkadaşları okula gidiyor, eğleniyor, şarkılar söylüyor ama benim oğlum ağladı evde. Niye televizyonumuz yok, niye ışığımız yok?' diye” ifadelerini kullandı.

“Vicdan dediğimiz şey çok önemlidir” diyen Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:

“Toplumun vicdanını ayağa kaldırmak istiyorum. Toplum vicdanının bir sesi olmalı. Haksızlığa bir ses vermeli toplum, 'yeter' demeli. Komşuluk ilişkilerimiz de çok önemlidir. Komşu komşunun külüne muhtaçtır deriz. Haksızlık kavramı bizde çok önemlidir. 'Haksızlığın karşısında susan dilsiz şeytandır.' deriz. Böyle bir tablo içerisinde, iktidar sahiplerinin vicdanının köreldiğini görüyorum. Onlar bu tabloyu görmüyor, böyle bir tablodan onların haberleri bile yok.”

'MİLLETİN VİCDANI BUNU KABUL ETMEZ'

Güllü Demir'in çalışmak istediğini fakat çocuklara bakacak kimse olduğunu söyleyen Kılıçdaroğlu, “Bir annenin üç evladına, koskoca devlet, koskoca iktidar, bu ailenin sorunlarına eğilemez mi? Binlerce aile var böyle. Anne diyor ki 'Ben çalışmak istiyorum ama 3 evladım var. Nasıl çalışacağım? Üçü de küçük. Kreşe versem zaten aldığım aylık tümüyle kreşe gidecek' diyor” şeklinde konuştu.

Demir'e “Sabret” dediğini dile getiren Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:

“Yine milletime şunu söylemek isterim. Bu düzeni değiştireceğiz, bu milletin ferasetine inanıyorum, güveniyorum. Milletin bir vicdanı var. Bu vicdan bunu kabul etmez. Bu kadar dramatik tabloları kabul etmez. İnşallah bunların tümünü ama tümünü birlikte değiştireceğiz ve bu millete huzuru getireceğiz. Bu memlekete bereketi getireceğiz. Bu memlekette hiçbir çocuk yatağa aç girmeyecek. Hiçbir çocuk karanlıkta kalmayacak.” (HABER MERKEZİ)