Kılıçdaroğlu: 'Boomer’lardan bu memleketi kurtaracağız

CHP lideri Kılıçdaroğlu Jahrein'in Twitch kanalına konuk oldu. 320 bin gencin izlediği yayında soruları da yanıtlayan Kılıçdaroğlu “Partimiz iktidar olduğunda 6 ayda çok şey değişecek" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR- Son günlerde özellikle gençlere ulaşmak için sosyal medyayı sıklıkla kullanmaya başlayan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bu defa Twich'deydi. 

Kılıçdaroğlu, Twitter'dan gençlere seslendiği bir videoyu eleştiren “Jahrein” takma isimli Twitch yayıncısı Ahmet Sonuç'a cevap vermiş ve “Konuşulacak çok şey var. Ben hazırım. Chat de hazır olduğunda haber ver” demişti. O buluşma dün gerçekleşti. “Jahrein”in yayınına katılan Kılıçdaroğlu, 320 bin kişinin izlediği yayında gençlerin sorularını da yanıtladı. 

'Jahrein' yayının başında Kılıçdaroğlu’nu anons ederken “Başka bir genel başkanının buna cesaret edeceğini düşünmüyorum” dedi.

Gençlere “Size sözüm söz beraber bu ülkeyi aydınlığa çıkaracağız. 6 ay içinde göreceksiniz başka bir Türkiye... Hepsini göreceksiniz. Özgürlüğü göreceksiniz. Konsollarınızı daha ucuza alacaksınız. İnternet erişiminiz çok daha rahat olacak” diye seslenen CHP liderinin mesajlarından satır başları şöyle: 

Kılıçdaroğlu yayında şunları söyledi:

ÇOK ŞEY DEĞİŞECEK: Herkesin mutluluğu için bir çıta var ama bu gençlik mutluluk istiyor.  CHP iktidara geldiğinde bana her türlü eleştiriyi özgürce yapacaklar. Ben de o eleştirilerden ders alacağım. Partinin Genel Başkanıyım partimiz iktidar olduğunda 6 ayda çok şey değişecek. Yurt sorununu bir yılda çözeceğim. İkişer kişilik odalar, sıcak suyu, internet bağlantısı her şey olacak. Gençler 6 ayı bir köşeye yazsın en ufak bir endişeleri olmasın. 6 ayda özgürlüğü, baharı görecekler. KYK borcu olanlar var. Faizlerini bir hafta içinde sileceğim. Ödemiş olan varsa iade edeceğim. İşe girip sigorta primleri yatınca ana paralarını taksitle isteyeceğiz.

ÜNİVERSİTELER KENDİ REKTÖRÜNÜ SEÇECEK: Bir ülke dünyada söz sahibi olmak istiyorsa tek yolu üniversiteler. Bilimde, sanatta, sporda söz sahibi olmasının tek yolu üniversiteler. Bilimsel özerkliği olacak. Her türlü düşünce özgürce tartışılacak. Aynı zamanda mali özerkliği olacak üniversitelerin. Üniversite kendi rektörünü kendi seçecek. Çok güzel binalar var, üzerine üniversite yazmışsınız içinde profesör yok. Kendimizi kandırıyoruz. Üniversite gerçek anlamda üniversite ise başımızın üzerine. Türkiye’nin her yerinde üniversite var ama ilk 500’e giren bir tane yok.

'BOOMER'LARDAN BU MEMLEKETİ KURTARACAĞIZ: Bakın bir şey anlatayım. Gıda bölümünden üniversite mezunu, Mersin’de yaşıyor. ‘Her tarafa CV’mi bıraktım. Hiçbir işe yaramadığını gördüm, iki çocuğum var, evlere temizliğe gidiyorum’ diyor. Üniversite mezunu. Utanması gereken kim? Boomer diyorsunuz değil mi? İşte onlar. Boomer’lardan bu memleketi kurtaracağız. Üniversite mezunu bu koşullarda çalıştırıyorsanız o üniversite üniversite değil, oraya verilen emeklerin tümüne de inan üzülüyor.

BAKANLIK VAR GENÇ YOK: Bir politikacı ben her şeyi biliyorum derse en büyük yalanı söyler. Anayasa değişikliği gerekiyorsa yapacağız. Biz çocuklarımızın dünyayla yarışan çocuklar olmasını istiyoruz. Bu eğitim sistemini tepeden tırnağa değiştirmek zorundayız. Aksi halde Türkiye büyüyemez. CHP’de PM’nin yüzde 20’si genç. Gençlik kotası getireceğiz. Gençlik ve Spor Bakanlığı. İktidarımızda oranın yüzde 90’ı gençlerden oluşacak. Bakanlık var içinde genç yok.

CHP'NİN ADAYI KİM OLACAK? CHP'nin şu anda bir adayı yok. Biz bir ittifak yaptık. Cumhurbaşkanı adayını ittifakla konuşmak zorundayız. Aksi halde bu, ittifak olmaktan çıkar, Cumhur İttifakı'na döner.

HDP İTTİFAKTA YOK: Bir ittifak var ama bu ittifakın içinde CHP, İYİ Parti, Saadet Partisi ve Demokrat Parti var. Adı da Millet İttifakı ve HDP bu ittifakın içinde yok, olsa söylerdim.

PEKER’İN İDDİALARI: O videolarla ilgili bilgiyi basın danışmanım Ömer beyden aldım. Bizim zaten o dünyada işimiz yok. Yeraltı dünyasının aktörleri siyaseti etkiliyorsa… Soylu ‘ayda 10 bin dolar alan siyasetçi var’ dedi. Soylu’nun bunu açıklaması lazım. Yeraltı dünyası olağanüstü rant, uyuşturucu demektir. Bir rant savaşı var. Dikkat ettiniz mi Erdoğan hiç konuşmuyor. Sanki Erdoğan bu ülkeyi yönetmiyor. Hiçbir dava açılmamışsa ya savcı ya siyasiler satın alınmıştır. Bu kirlilikten Türkiye’nin temizlenmesi lazım. Bu siyasi kim? Parlamento içinde mi dışında mı? Bunu yapamıyorsa TBMM üzerine düşen rüşvet gölgesi altında ezilir. (HABER MERKEZİ)