Kılıçdaroğlu: Birinci turda alacağız ve Türkiye’de tarih yazacağız

Burdur Cumhuriyet Meydanı’ndan halka seslenen Kemal Kılıçdaroğlu ve Mansur Yavaş’ı, gençlerin ağırlıkta olduğu bir kalabalık karşıladı.

Google Haberlere Abone ol

Hasan Güraksu

BURDUR - Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ile birlikte Eskişehir'in ardından Burdur'daydı.

Burdur Cumhuriyet Meydanı’ndan halka hitap eden Kılıçdaroğlu ve Yavaş’a ilgi yoğun oldu. Millet İttifakı il başkanların kürsüye davet edildiği mitinge, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, CHP Burdur Milletvekili Mehmet Göker ve partinin geçmiş dönem milletvekili Ramazan Kerim Özkan da katıldı.
Gençlerin ağırlıkta olduğu mitingde Burdurlular, ‘Sana söz Burdur’ diyerek seçim vaatlerini sıralayan Kılıçdaroğlu’na alkışlarla karşılık verdi. 

'5'Lİ ÇETELERDEN GELECEK PARA...'

Kılıçdaroğlu, “Bu ülke, insanı soğana muhtaç hale getirdi, çocuklar yatağa aç giriyor, fakir fukaranın elektriği, doğalgazı kesiliyor” diye başladığı konuşmasını yine hane bütçelerine destek vaatlerini anlatarak sürdürdü: “Çocuklar yatağa aç girmeyecek, 5’li çetelerden gelecek paraların tamamı halka, fakir vatandaşa, öğrenciye, köylüye harcanacak. Bir elin gördüğünü diğer el görmeyecek. Esnafa, halka, fakir fukaraya her daim destek sağlanacak. Çocukların beslenme çantası olmayacak. Öğrenciler okulda karınları doyurulacak. Her köyde okullar açılacak ve 100 bin öğretmen atayarak köylerde öğretmen görevlendireceğiz.”

‘ALTIN HESABI’ KADINLARDAN ALKIŞ ALDI

Miting meydanında Kılıçdaroğlu’nun “Bazı seçmenler, ‘Altın biriktirebilir miyim?’ diye soruyor. Elbette biriktireceksiniz” sözleri ve altın hesabı vaadi kadınlardan yoğun alkış aldı. Sahneden üniversiteli gençlere de seslenen CHP lideri, Burdur’da ilk defa oy kullanacak 14 bin 258 gençten de oy istedi. Kapanan belediyelerde referandum yapılarak çıkan sonuca göre tekrar açılacağını duyuran Kılıçdaroğlu, “Mülakatı kökten kaldıracağız, kul hakkı yiyenlerden hesap soracağım, burunlarından fitil fitil getireceğim” dedi.

GÖLLER YÖRESİ’NDE KURAKLIĞA VURGU

Kılıçdaroğlu’nun Göller Yöresi’ni içine alan Batı Akdeniz’de gerçekleştirdiği miting programı için belirlediği ana temalardan biri de bölgenin çevre sorunlarıydı. Burdur Gölü’nün son yıllarda yaşanan yoğun kuraklığın pençesinde yok olmakta olduğuna vurgu yapan Kılıçdaoğlu, bu yok oluşu durdurmak için atılacak adımlardan bahsetti. Tüm Türkiye’de Güneş Enerji Sistemi (GES) kurulacağını ve bu sayede halkın elektrik masrafının büyük ölçüde önüne geçileceğini söyledi. Enerji üreticilerinin ve ilgili lobilerin bu sisteme engel olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, “Bizim iktidarımızda o lobiler olmayacak” dedi.

Bir gencin açtığı pankartı okuyan Kemal Kılıçdaroğlu, “Evet bu seçimin büt’ü yok. Bu seçimin kazası da bütü de yok. Birinci turda alacağız ve Türkiye’de tarih yazacağız” diye konuştu.

ANKARA’NIN ÜRETİM MODELİ

Miting meydanında yaptığı konuşmada, terörle mücadele vurgusu yapan Mansur Yavaş da “Biz mevsimlik vatansever değiliz” diye konuştu. İktidarın besine, ete ulaşımı zorlaştırdığını söyleyen Yavaş,” Biz Ankara Büyükşehir Belediyesi olarak bu ülkede üretim modellerini kurarak hem üreticinin üretmesine hem de tüketicinin ucuz çıktı almasına ön ayak oluyoruz. Bizim iktidarımızda mazota ve tarım girdilerine destek sağlayacağız” dedi.