Kılıçdaroğlu: Bakın ey çeteler, kaçmayı düşündüğünüz sokaktayım

Londra'da konuşan CHP lideri Kılıçdaroğlu "Türkiye'den kara parasını kaçıran bazı sözüm ona aileler, gayrimenkullerini bu semte dizdiler. Bakın ey çeteler, kaçmayı düşündüğünüz sokaktayım" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İngiltere'nin başkenti Londra'da yatırımcılarla görüşen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Türkiye'de kara para aklayan bazı ailelerin Londra'da gayrimenkuller aldığını iddia etti.

Twitter hesabından paylaştığı video ile açıklama yapan Kemal Kılıçdaroğlu, "Bugün Londra'da Chelsea'yi size tanıtmaya geldim. Türkiye'den kara parasını kaçıran bazı sözüm ona aileler, gayrimenkullerini bu semte dizdiler. Diyorlar ki, 'Bay Kemal'ler iktidara gelince kaçacak yerimiz olsun'. Bakın ey çeteler, kaçmayı düşündüğünüz sokaktayım şu anda" ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu konuşmasında şunları söyledi:

NE TESAFÜF Kİ, DÜNYANIN NERESİNE GİTSEM BİRİLERİNİN AİLESİYLE KARŞILAŞIYORUM: Sevgili halkım, biliyorsunuz bu aralar ortamı bulandırmak için aile, anayasa konuşanlar var. Ne tesadüftür ki, dünyanın neresine gitsem birilerinin ailesiyle karşılaşıyorum. Bazen New York'taki gökdelenlerde, bazen Man Adası'ndaki banka hesaplarında... Ama aile demişken bugün Londra'da Chelsea'yi size tanıtmaya geldim. 

GAYRİMENKULLERİNİ BU SEMTE DİZDİLER: Türkiye'den kara parasını kaçıran bazı sözüm ona aileler, ama gerçekte çeteler, gayrimenkullerini tek tek bu semte dizdiler. Diyorlar ki, "Bay Kemal'ler iktidara gelince kaçacak yerimiz olsun. Bakın ey çeteler, kaçmayı düşündüğünüz sokaktayım şu anda.

GÖRECEKSİNİZ AİLEYİ!: Ne yaptığınızı, ne yapacağınızı gayet iyi biliyorum. Önce kara parayı Türkiye'ye sokuyorsunuz, yıkayıp paklayıp aklıyorsunuz, sonra dışarı geri çıkarıp aileleriniz için yatırıma çeviriyorsunuz. Ne ala dünya değil mi? Hazinemizin 1 kuruşunu dahi yanınıza bırakırsam namerdim. Bu kadar net, bu kadar açık söylüyorum. Göreceksiniz siz aileyi! 

İKİ TÜRKİYE'DEN BİRİNİ SEÇECEKSİNİZ: Bakın sevgili halkım bu seçimde iki Türkiye var önünüzde, birini seçeceksiniz. İlki kara para ile beşli çetelerin daha da zengin edildiği, bizim çocuklarımızaysa methin, uyuşturucunun kaldığı bir Türkiye var. Diğer Türkiye ise temiz, teknolojik, iklim dostu yatırımları olan, gençlerimizi sokaktan kurtaran, girişimci evlerine yerleştiren yepyeni, pırıl pırıl, çok güzel bir Türkiye. O Türkiye'de baronlara yer yok, mafyaya yer yok, çetelere yer yok. Orada 'fotoromanlara' da yer yok, olmayacak da zaten.

GENÇLER, İHTİYACINIZ OLAN PARAYI BULDUM: İşte ben bu parlak Türkiye için 4 gündür yatırımcılarla konuşuyorum. Önce dünyada toplam 5 trilyon dolarlık fon yöneten yatırım bankalarıyla görüştük. Bugün toplamda 100 milyon sterlin yatırım yapmış 14 devasa fonla görüştük. Akşamsa 342 milyar dolarlık büyüklüğü ile dünyanın en büyük teknoloji yatırımlarını yapan bir yatırım grubu ile görüşeceğim. Gençler sizin ihtiyacınız olan parayı buldum. Tüm dünyaya ilham vereceksiniz, emin olun. Ve göreceksiniz güzel Türkiye'yi nasıl birlikte inşa edeceğimizi.

'HAMBURGERİMİZİ YEDİK...'

Kemal Kılıçdaroğlu, açıklamasından önce "Hamburgerimizi yedik, saat 22.00'de görüşmek üzere..." notuyla hamburger yediği bir fotoğrafını paylaştı.

Kılıçdaroğlu, ABD ziyareti sırasında TÜRKEN Vakfı'nın New York'taki gökdelen inşaatı önünde açıklama yapmış, vakıf üzerinden yurt dışına para kaçırıldığını iddia etmişti. 

İktidara yakın medyada, ziyaret sırasında Kılıçdaroğlu'nun "8 saat ortadan kaybolduğu" öne sürülmüş ve çeşitli iddialarda bulunulmuştu. Kılıçdaroğlu ise açıklama için otomobille gökdelen inşaatına gittiklerini söylemişti. 

Kılıçdaroğlu, "Hemen bindik araca Washington’a doğru geldik. Benzin istasyonuna uğradık hamburger almak üzere. Burada kimse beni tanımaz diye geziyorum. Birisi ‘Sizinle fotoğraf çektirebilir miyiz?’ dedi. ‘Türk müsün?’ dedim. ‘Türkmenistan'danım’ dedi. ‘İyi gel bakalım’ dedim" ifadelerini kullanmıştı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ise Kılıçdaroğlu'nun "FETÖ'cülerle hamburger yediğini" iddia etmişti. Erdoğan, 22 Ekim günü Malatya'da yaptığı konuşmada, "Milletimiz FETÖ'cülerle benzin istasyonunda hamburger yemek için on bin kilometre yol gidenlere yüz vermez" demişti. (HABER MERKEZİ)