Erdoğan: Milletimiz FETÖ'cülerle hamburger yemek için on bin kilometre yol gidenlere yüz vermez

Malatya'da konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Milletimiz FETÖ'cülerle benzin istasyonunda hamburger yemek için on bin kilometre yol gidenlere yüz vermez" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Malatya'da "Mahalle Bizim Gençlik Bizim" kampanyasının kapanış programında konuşma yaptı.

"Milletimiz kendisi için tuğla üstüne tuğla koymamışa yetki vermez" diyen Erdoğan, "Birileri kendi aldatıyor. Aç tavuk kendini buğday ambarında sanırmış, bunlar aç tavuk. Milletimiz FETÖ'cülerle benzin istasyonunda hamburger yemek için on bin kilometre yol gidenlere yüz vermez. Milletimiz darbecilerle anlaşıp, tankların arasından sıvışan korkaklara emaneti teslim etmez" ifadelerini kullandı.

Programa katılan gençlerin "muhafazakar devrimci gençler" olduğunu söyleyen Erdoğan, "Muhafazakar devrimcilerin sesi maşallah muhteşem çıkıyor. Öyle her yiğit muhafazakar devrimci olamaz. Nuri Pakdil'i okursan muhafazakar devrimci olursun" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şöyle:

KARŞIMDA MUHAFAZAKAR DEVRİMCİ GENÇLER VAR: Karşımda muhafazakar devrimci gençleri görüyorum. Birileri diyor ki AK Parti'de gençlik yok! Gençlik burada. Adana Şehir Stadı'nda gençliği görmediler herhalde. Artık "İlk Oyum Erdoğan'a, İlk Oyum AK Parti'ye" kampanyamızda gençlerimizle seçim gününe kadar durmaksızın yolumuza devam edeceğiz. Gençler Malatya öyle bir şehir ki, burada yaşın bir önemi yok. Malatyalıların kimliklerinde yazan yaşları ne olursa olsun maşallah hepsinin ruhu genç. Bir de buna hayatının baharındaki sizlerin enerjisi eklendiğinde nurun ala nur misali gençlik üzerine gençlik havası yaşıyoruz. Siz gençlerle bir araya gelince bizim de gönlümüz gençleşiyor, ruhumuz gençleşiyor.

SİZLER BU YÜZYILIN GENÇLİĞİSİNİZ: Biliyorsunuz önümüzdeki yıl Cumhuriyetimizin 100. yıl dönümü. Biz de 2023'te başlayan yeni döneminin vizyonuna "Türkiye Yüzyılı" diyoruz. Türkiye yüzyılının ilhamı da sahibi de geleceği de sizlersiniz. Sizler bu yüzyılın gençliğisiniz. Siyaseti manipüle ettikleri sosyal medya mecralarındaki kuru gürültülerden, dışarıdan aldıkları sufleleri tekrarladıkları sözde tartışma programlarından, kendi kendilerine gelin güvey oldukları toplantılardan ibaret sananlar gelsinler Malatya'daki bu muhteşem kapalı salona baksınlar.

SEÇİMLERE AHİT YENİLEME VESİLESİ OLARAK BAKIYORUZ: Biraz önce toplu açılış töreni yaptığımız meydana baksınlar. Gençlerimizle bir araya geldiğimiz şu salona baksınlar. Biz sadece seçimden seçime millete giden bir parti olmadık. Bizim için ülkemize eser kazandırmakla geçen her günümüz seçim günüdür. Bu anlayışla seçimlere milletimizle ahit yenileme vesilesi olarak bakıyoruz.

BUNLAR AÇ TAVUK: Milletimiz kendisi için tuğla üstüne tuğla koymamışa yetki vermez. Milletimiz ülkenin gelişmesi, kalkınması, büyümesi için ter dökmemişe eyvallah etmez. Birileri kendi aldatıyor. Aç tavuk kendini buğday ambarında sanırmış, bunlar aç tavuk. Milletimiz FETÖ'cülerle benzin istasyonunda hamburger yemek için on bin kilometre yol gidenlere yüz vermez. Milletimiz darbecilerle anlaşıp, tankların arasından sıvışan korkaklara emaneti teslim etmez. Milletimiz terör örgütleriyle kol kola yürüyene, onların diliyle konuşana, onların değirmenine su taşıyana bırakın destek olmayı gerekirse dünyayı başına yıkar.

YARGIDA BU İŞİN HESABINI VERECEKLER: Benim ordumun askerine hakaret eden, saygısızlık eden bu malum ana muhalefetin ve diğerlerinin hiçbirine bu ülkede Allah'ın izniyle ilk seçimlerde dersini en güzel şekilde verecektir. Ordumuza bu yakıştırmalar bedeli ödenecektir. Yargıda bu işin hesabını verecekler. Üzerlerine üzerlerine gidiyoruz, gideceğiz. Bunlara meydanı boş bırakmak suretiyle bu meydanda istediğiniz gibi dolaşın diyemeyiz.

ÖYLE HER YİĞİT MUHAFAZKAR DEVRİMCİ OLAMAZ: Gençler, Türkiye'nin bugün sahip olduğu hiçbir imkan bu millete altın tepsi içinde sunulmadı. Bir asır önce bizleri bu topraklardan kazıyıp atmak isteyenlere karşı verdiğimiz milli mücadeleyi dişimizle, tırnağımızla kazandık. Ülkemize son 20 yılda kazandırdığımız her eserin ve hizmetin özellikle de gerisinde böyle bir azim, kararlılık, çaba vardır. (Tezahüratlara karşılık olarak) Muhafazakar devrimcilerin sesi maşallah muhteşem çıkıyor. Öyle her yiğit muhafazakar devrimci olamaz. Nuri Pakdil'i okursan muhafazakar devrimci olursun.

AKIL SAHİBİ HERKES 30 YIL ÖNCESİYLE BUGÜNÜN FARKINI GÖRÜR: Eski Türkiye güzellemesi yapanların tek derdi o dönemlerin kaosundan, kargaşasından, yokluğundan, yoksulluğundan istifade ediyor olmalarıdır. Demokrasisi yaralı, hak ve özgürlük alanları sınırlı, ekonomisi zayıf, refah düzeyi geri, itibarı düşük bir Türkiye isteyen, bu ülkenin de bu milletin de sevdalısı olamaz. Akıl ve izan sahibi herkes 30 yıl öncesiyle bugünkü Türkiye arasındaki farkı görür, kabul eder, teslim eder. Dününü bilmeye bugününü anlayamaz, geleceğini de göremez.

BU ÜLKEYİ MAZLUMLARIN UMUDU HALİNE GETİREN BİZİZ: Türkiye'yi bugünlere getirirken gerçekleştirdiğimiz her devrimle dışarıda ve içeride tıkır tıkır işletilen pek çok oyunu bozduğumuz için başımıza bunca işler geldi. Vesayetle mücadele edip de kazanan tek siyasi kadro biziz biz. Birileri kahvesini yudumlarken, darbeye maruz kalıp da gece sabaha dönmeden milletimizle birlikte on binler havalimanında bunları akamete uğrattık. Her çeşidinden terör örgütünün amansız saldırısına uğrayıp da milletimizle birlikte hepsini sınırlarımızın dışına püskürten tek yönetim biziz. Ekonomik tetikçilerin kurduğu sayısız tuzağı milletimizle birlikte söküp atan tek ekip biziz. Kendisi prangaya vurulmaya çalışan ülkeyi, dünyadaki mazlumların, mağdurların umudu haline getiren yine biziz.

TARİHE GEÇECEK BİR DÖNEM: Son 20 yıl sadece asırlık eser ve hizmet inşası değil bin yıllık istiklal ve istikbal mücadelesinin yükseğe taşınmasıyla tarihe geçecek bir dönemdir. Şimdi siz gençlerimizle birlikte daha büyük, daha geniş, daha derin bi denize yelken açıyoruz. Buna var mıyız? Türkiye yüzyılı, sadece milletimizin değil bölgemizle ve dostlarımızla birlikte tüm insanlığın önünde açılan yepyeni bir ufkun müjdecisidir.

ÖNÜMÜZDEKİ POTANSİYELİN DEĞERİNİ UNUTMAYIN: Sizlerden ülkemizin sahip olduğu imkanların kıymetini özellikle bilmenizi istiyorum. Önümüzdeki potansiyelin değerini özellikle unutmamanızı istiyorum. Sahip olduğunuz vaktin her anını, enerjinizin her zerresini en iyi şekilde değerlendirmenizi istiyorum. Türkiye yüzyılına doğru sizler yürüyeceksiniz, millet yürüyecek arkanızdan. Maziden atiye kurduğumuz köprünün ayağından Sultan Alparslan, Osman Gazi, Fatih varsa diğer ayağında sizler varsınız. (HABER MERKEZİ)