Kılıçdaroğlu’ndan '8 saat boyunca nereye kayboldunuz?' sorusuna yanıt

ABD ziyaretini tamamlayan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, medyada yer bulan “8 saat boyunca nereye kayboldu?” sorusuna yanıt verdi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, dört günlük ABD seyahatini tamamladı. Dönüş için Washington’daki Dulles Havalimanı’nda uçağını beklerken gazetecilerin sorularını yanıtlayan Kılıçdaroğlu, 'kaybolduğu' 8 saatin, TURKEN binasının önünde açıklama yapmak için New York seyahatine harcandığını belirtti.

İsmail Saymaz’ın halktv.com.tr’de yer alan köşe yazısında Kılıçdaroğlu'nun 8 saatinin hikayesini anlattı:

CHP lideri bu düşüncesini bir gece önce otel odasında kurmay ekibine açtığını ve onların büyük heyecan duyduğunu söyledi. Yaptığı plan gereği sabah havalimanına gitmesi beklenirken, otomobille hızla New York’a giderek, çekim yaptıklarını anlattı.

Kılıçdaroğlu, “Toplandık. ‘Hangi açıklamayı yapacağız’ diye sordular. Açıklamayı söyledim. ‘Tamam’ dediler. Kimsenin haberi olmaması lazım, normal çalışmanıza devam edin, havaalanına arkadaşları gönderin. Havaalanında ‘Genel başkan başka yere gitti, yetişirse gelecek’ diye söyleyin dedim. Bindik arabaya, New York’a geldik. Yeri bulmak için biraz dolaştık. Sonra yeri bulduk” ifadelerini kullandı.

'Binayı görünce ne düşündünüz?' sorusuna ise Kılıçdaroğlu şöyle yanıt verdi:

“Türkiye’den aktarılan servetle yapılan binayı görüyorsunuz. Gerçekten bir gökdelen; etrafındakilere göre biraz daha yüksek. Tabela görmedik. İçeri girmedik. Arabayı bir yere koyduk. Gürültü var tabii. Bu arada ambulans geldi. Ses bitmiyor. New York’un ambulansları meşhurdur. Dakika başına bir ambulans, bir siren. Neyse… (Gülüyor) Ambulans gittikten sonra çekim yaptık. Hemen bindik araca Washington’a doğru geldik. Benzin istasyonuna uğradık hamburger almak üzere. Burada kimse beni tanımaz diye geziyorum. Birisi ‘Sizinle fotoğraf çektirebilir miyiz?’ dedi. ‘Türk müsün?’ dedim. ‘Türkmenistandanım’ dedi. ‘İyi gel bakalım’ dedim.” (KAYNAK)

Etiketler Kılıçdaroğlu ABD