Kılıçdaroğlu-Akşener görüşmesi: 'Beklenen konular konuşulmaya başlandı, daha sık yapılacak'

Kılıçdaroğlu-Akşener görüşmesine ilişkin CHP'li bir kurmay 'beklenen konuların ele alındığı' yorumunu yaptı, "Adaylık konusu dahil, tüm konuların konuşulmaya başlandığı bir döneme girildi" dedi.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in 2 saat 15 dakikayı bulan baş başa görüşmesi ile ilgili ortak yazılı bir açıklama gelmedi ama iki liderden kısa açıklamalar geldi.

CHP’den Kılıçdaroğlu’nun yakın çevresine, "Son derece verimli ve güzel bir toplantı oldu. Toplantı içeriğini aktaramam; bu yanlış olur. Ancak Türkiye’nin yönetilememesi sorununu önümüze getiren ucube sistemin değişiminin zorunluluk olduğu konusunda mutabakatımız tamamdır bunu söyleyebilirim" dediği bilgisi paylaşıldı.

Gazeteci Murat Yetkin’e bir değerlendirme yapan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener de görüşmede İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun aldığı cezanın ardından CHP ve İYİ Parti arasında yaşanan sorunun ele alındığını söyledi. "Masa dağılıyor mu" sorusuna “Niye dağılsın Altılı Masa? Birlikte kazanacağımızı söylüyoruz" yanıtını veren Akşener Cumhurbaşkanı adayının ise Altılı Masa'da konuşulacağını söyledi.

JAMMER ÇALIŞTI, PERDELER KAPATILDI

İki liderden 2 saatlik görüşmeye dair daha fazla detay gelmezken ikincil kaynaklardan edinilen bilgiye göre görüşme "gizlilik" ortamında yapıldı. Altılı Masa’nın ilk toplantısının yapıldığı Çankaya Belediyesi’nin Ahlatlıbel tesislerinde gerçekleşen yemek sırasında jammer kullanıldı. Yemek salonunun perdeleri kapatıldı, salona giden ara bölüm boşaltıldı, hatta içeride telefon da bulunmadı.

Görüşmeye dair değerlendirme yapan bir CHP’li kurmay, iki liderin baş başa görüşmesi ile ilgili içeriğe dair kesin bilgi paylaşamayacağını söylerken, "Ancak şunu söyleyebilirim. Daha önce de böyle görüşmeler oldu. O görüşmelerde "beklenen" konular ele alınmıyordu. Bu görüşmede bunlar ele alınmaya başladı. Benzer görüşmeler daha sık yapılacak görünüyor. Adaylık konusu dahil, tüm konuların konuşulmaya başlandığı bir döneme girildi" dedi.