Kıbrıs'ta 'rüşvet' iddiası: 'İstediklerini yapsınlar, korkum yok'

Redif Nurel, Fikri Ataoğlu ile Hasan Tosunoğlu’nun kendisinden 2 buçuk milyon TL istediğini iddia etti. Polis şikayetinin ardından Nurel, "İstediklerini yapsınlar, korkum yok" dedi.

Google Haberlere Abone ol

LEFKOŞA - Kuzey Kıbrıs'ta iş insanı Redif Nurel, Demokrat Partisi (DP) Başkan Yardımcısı olduğu dönemde Gençlik ve Çevre Bakanı ve DP Genel Başkanı Fikri Ataoğlu ile DP Milletvekili Hasan Tosunoğlu’nun kendisinden 2 buçuk milyon TL rüşvet istediğini iddia etti.

Kıbrıs basınının aktardığına göre Nurel, 2020 yılında iktidardaki Ulusal Birlik Partisi'nden (UBP) yollarını ayırdı. Bu ayrılıktan sonra Nurel, müteahhitlik işlerine yoğunlaştı. Aynı dönemde bir apartman-otel kompleksi inşa etme projesini üstlendi. Salgın döneminde Nurel'in üstlendiği proje sorunlarla karşı karşıya kaldı. Aynı dönemde, Kıbrıslı Türk iş insanı Ataoğlu'nun liderliğindeki DP'tye üye oldu ve daha sonra partinin başkan yardımcılığı görevini üstlendi. Nurel, apartman-otel kompleksi projesini tamamlamak için Kalkınma Bankası'na 3,5 milyon sterlinlik bir kredi başvurusunda bulundu.

Kredinin onaylanma sürecinde gecikme yaşandığı belirtilirken Nurel, Ataoğlu ve Tosunoğlu'nun arabuluculuğuna başvurdu. Nurel, Ataoğlu ve Tosunoğlu'nun kredinin onaylanması karşılığında kendisinden ilk etapta 500 bin Türk lirası ve yeni komplekste 1 daire istediğini iddia etti. Daha sonra ise talep edilen 'aracılık mükafatı' miktarı arttırılarak 2,5 milyon Türk lirasına ulaştı.

'İFTİRA' GEREÇESİYLE ŞİKAYETTE BULUNDULAR

Ataoğlu ve Tosunoğlu, haklarındaki iddiaları kesin bir dille yalanlıyor. Fikri Ataoğlu ile Hasan Tosunoğlu, Nurel’in kendilerine iftira attığı gerekçesiyle polise başvururdu. Tosunoğlu hakkındaki iddiaları, "Söylenenler tamamen iftira, yalan. Nurel’e, Kalkınma Bankası’na başvurduğu ilk günden, bu projeyle kredi alamayacağını söylemiştim" sözleri ile yalanladı. 

'İSTEDİKLERİNİ YAPSINLAR, KORKUM YOK'

Tosunoğlu'nun sözlerini yorumlayan Nurel ise, "Tosunoğlu'nın kendisi, kredi miktarını 6 milyon dolara yükseltmemi önerdi, yaptığım işi, talep ettiğim miktarla bitiremeyebileceğimi söyledi" ifadelerini kullandı.  Nurel, hakkında polise şikâyette bulunulduğunun belirtilmesi üzerine, "İstediklerini yapsınlar, korkum yok" yanıtını verdi.

 

HALKIN PARTİSİ'NDEN SORUŞTURMA ÇAĞRISI

Halkın Partisi (HP) yargıya başvurarak rüşvet olaylarıyla ilgili bilgilerin soruşturulmasını talep etti. Partisinin başvurusunu sunan HP lideri Kudret Özersay rüşvet ve yolsuzluk iddialarının Kıbrıs Türk toplumu üzerindeki etkisine dikkat çekti.

Benzer bir çıkış dün ana muhalefet partisi Cumhuriyetçi Türk Partisi'nden (CTP) de geldi. Partinin Genel Sekreteri Asım Akansoy, imzalı yayımlanan bildiride son dönemde gündeme gelen tüm iddiaların üzerine gidilmesi çağrısında bulundu.

Etiketler kıbrıs rüşvet iddia