KESK'liler TÜİK önünde: Teslim olmayacağız

TÜİK tarafından açıklanan enflasyon oranına tepki gösteren KESK İzmir Şubeler Platformu, "Ne TÜİK’in enflasyonuna ne de Memur Sen’in satış sözleşmesine teslim olmayacağız" dedi.

Google Haberlere Abone ol

İZMİR - Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan enflasyon oranına tepki gösteren Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) İzmir Şubeler Platformu, TÜİK İzmir Bölge Müdürlüğü önünde açıklama yaptı. "Ne Memur-Sen'in satış sözleşmesi ne TÜİK'in sahte enflasyonu, insanca yaşayacak ücret istiyoruz" yazılı pankart açan KESK üyeleri, "Sadaka değil insanca bir ücret istiyoruz", "TÜİK yalan yoksulluk gerçek" ve "Güvenceli iş, güvenceli gelecek istiyoruz" sloganları attı. KESK'liler adına açıklama yapan KESK İzmir Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Mustafa Güven yaklaşan seçimlerle birlikte emekçileri hatırlayan siyasi iktidarın, daha dün aşağıladığı "Emeklilikte Yaşa Takılanlar" için müjdeler açıklamasına dikkat çekti.

'İKTİDARIN EMEKÇİLERİ SEÇİMDEN SEÇİME HATIRLAMASI İKİYÜZLÜLÜKTÜR'

İktidarın kamu emekçilerine dört meslek grubu üzerinden vadettikten yıllar sonra 3600 ek gösterge vererek kamu emekçilerinin ek gösterge sorununu çözdüğünü zannettiğini söyleyen Güven, "İktidarı döneminde kamuda güvencesiz çalışmayı temel istihdam biçim olarak yaygınlaştıran siyasi iktidar, sözleşmeli kamu emekçilerine kadro vaat ederek yaklaşan seçimler için oy devşirmeye çalışıyor" dedi. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile tüm kamu kurumlarının Cumhurbaşkanının talimatları ile çalışır duruma geldiğini söyleyen Güven, "20 yıllık AKP iktidarında yasaklanmayan bir tane bile grevin olmadığı bu dönemde; yıllardır dillerinden düşürmedikleri hedef 2023 söylemi ile ülke ekonomisi batağa sürüklenirken, yandaş sendika Memur Sen’le birlikte imzalanan satış sözleşmeleriyle kamu emekçilerini açlığa mahkum ettiler. Kamuda sözleşmeli çalışmayı yaygınlaştıran siyasi iktidarın emekçilerin kadrolu istihdam hakkını seçimden seçime hatırlaması ve seçim vaadi olarak kullanması da ikiyüzlülüğün ta kendisidir" ifadelerini kullandı.

'NE TÜİK'İN ENFLASYONUNA NE DE MEMUR SEN'İN SATIŞ SÖZLEŞMESİNE TESLİM OLMAYACAĞIZ'

"2023 yılının ilk altı ayı için yüzde 8 zam oranının altına imza atan Memur Sen ve yine gerçeği yansıtmayan talimatla açıklanan enflasyon oranlarının emekçileri mağdur ettiğini" ifade eden Güven, ne TÜİK’in enflasyonuna ne de Memur Sen’in satış sözleşmesine teslim olmayacaklarını vurguladı. Güven, "Toplu sözleşme süreçlerinde kamu emekçilerini satan, sonra kapı kapı ek zam dilenen Memur Sen yöneticilerini buradan bir kez daha protesto ediyoruz. Sözümüz Ankara’ya sözümüz saraya; zaten kadrolu olması gereken personelin kadro hakkı seçim suiistimali yapılmamalıdır. Anayasal hakkımız olan kadro hakkı tüm kamu çalışanlarına eşit adil bir şekilde verilmelidir. TÜİK özerk bir kurum olmalıdır, sözleşmeli personel insanca yaşanabilecek bir ücretle kadrolu olması ve görevde yükselme -unvan değişikliği haklarının verilmesi sağlanmalıdır" diye konuştu. (DUVAR)