Keşan’daki okul depreme dayanıklı olmadığı gerekçesiyle boşaltıldı

Edirne’nin Keşan ilçesinde bulunan Anafartalar İlkokulu’nda yapılan etüt çalışmasında, binanın depreme dayanıklı olmadığı ortaya çıkınca okul boşaltıldı.

Google Haberlere Abone ol

Deniz Çil

EDİRNE - Edirne’nin Keşan ilçesindeki Anafartalar İlkokulu ile ilgili deprem raporu, Keşan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne dün ulaştı ve okulun depreme dayanıklı olmadığı açıklandı.

Raporun ardından Anafartalar İlkokulu, bugün itibariyle boşaltılmaya başlandı. 17 derslikli okulun 480 öğrencisi eğitim-öğretimlerine Raşit Efendi İlkokulu’nda devam ettirecek.

Öte okul binasının boşaltılma işlemlerinin ardından Edirne İl Özel İdaresi tarafından yıkım ihalesinin gerçekleştirileceği ve yakın zaman içerisinde yıkımın yapılacağı ifade edildi.

‘TÜM OKULLARIN DEPREME DAYANIKLILIK TESTİ YAPTIRILMALI’

Eğitim Sen Keşan Temsilcilik Başkanı Vedat Bulut, Anafartalar İlkokulu binasının depreme dayanıklı olmadığı yönünde rapor çıktığını ve herhangi bir olumsuzluk yaşanmadan tedbirlerin alınmasının sevindirici olduğunu söyledi.

Keşan’da bir okul için sonuç çıktığını ancak bunun yeterli olmadığını belirten Bulut, “Keşan, Ganos Fay Hattı’na kuş uçuşu 40 kilometre uzaklıkta bulunuyor. 1999 yılı öncesinde yapılan tüm okulların depreme dayanıklılık testinin ve zemin etütlerinin acilen hazırlanıp, kamuoyuyla paylaşılması gerekiyor. Çünkü velilerimiz, öğrencilerimiz ve öğretmenlerimiz yaşanan durumdan endişelidir. Yaşam alanları onları güvende hissettirmelidir” diye konuştu.