Kerkük’te kum fırtınası: Onlarca kişi boğulma tehlikesi geçirdi

Irak'ta Kerkük Devlet Hastanesi dün yazılı bir açıklama yayınlayarak, kentte yoğun kum fırtınası nedeniyle onlarca kişinin nefes darlığı ve boğulma tehlikesi geçirdiğini söyledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi'nde (IKBY) etkili olan kum fırtınası hayatı felç ederken Erbil'de uçak seferleri geçici olarak durduruldu. 

Anadolu Ajansı’nın (AA) haberine göre, Kerkük Devlet Hastanesi, kent merkezinde 90 kişinin boğulma tehlikesi geçirdiğini bildirdi. Bu kişilerden birçoğunun tıbbi müdahalelerin ardından taburcu edildiği aktarıldı.

Kerkük trafik müdürlüğü, devam eden kum fırtınası nedeniyle, sürücülerin tedbirli olmasını isteyerek, bir dizi uyarı yayınladı. Sürücülerin sürat yapmamalarını, camlarını kapalı tutmalarını ve uzun mesafeli yolculuklardan kaçınmalarını istedi.

Meteoroloji müdürlüğü, görüş alanının daralması nedeniyle, sürücülerden 10-30 kilometre/saat hız limitinin üstüne çıkmamaları konusunda bir uyarı yayınladı. 

Kum fırtınasının yarına kadar sürmesi beklenirken, Erbil Uluslararası Havalimanı’nda, iniş ve kalkışlar bir sonraki duyuruya kadar durduruldu. (DIŞ HABERLER)