Kerkük'te IŞİD saldırısı

Irak'ın Kerkük kentinde düzenlenen silahlı saldırıda 3 asker yaralandı. Saldırıyı IŞİD'in gerçekleştirdiği belirtildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Irak'ın Kerkük kentinde Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) örgütünün, orduya ait bir gözlem noktasına yönelik saldırısında 3 askerin yaralandığı açıklandı.

Anadolu Ajansı'nın haberine göre, Kerkük Polis Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, kentin güneyindeki Dakuk ilçesi yakınlarında Irak ordusuna ait bir askeri gözlem noktasına silahlı saldırı düzenlendiği belirtildi.

Hafif silahlarla gerçekleştirilen saldırının IŞİD mensupları tarafından yapıldığını aktarılan açıklamada, örgüt üyelerinin saldırısının askerler tarafından püskürtüldüğü ifade edildi.

Açıklamada, saldırıda 3 Irak askerinin yaralandığı kaydedildi.

Saldırıdan sonra olay yerine yakın bölgede ve Dakuk ilçesinin güneyindeki kırsal bölgede operasyon başlatıldığı belirtildi.

IŞİD, Haziran 2014'te Irak'ın Musul, Salahaddin ve Anbar vilayetlerinin tamamı ile Diyala ve Kerkük illerinin bir kısmını ele geçirmiş, söz konusu bölgeler yıllar içinde örgütten geri alınmıştı.

Eski Başbakan Haydar el-İbadi, 9 Aralık 2017'de IŞİD'e karşı zafer kazanıldığını duyurmuştu.

Yaklaşık 6 yıldır söz konusu vilayetlerin kırsal bölgelerinde zaman zaman örgüt üyelerince saldırılar düzenleniyor. (HABER MERKEZİ)

Etiketler Irak Kerkük IŞİD