Kendini 'öldü' gösteren cinsel saldırı zanlısı iade edilecek

ABD'de cinsel saldırıyla suçlandıktan sonra sahte bir ölüm ilanı yayınlayarak İskoçya'ya kaçan Nicholas Rossi'nin iade edilmesine karar verildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD'de cinsel saldırıyla suçlandıktan sonra sahte ölüm belgesiyle yetkilileri kandırarak İskoçya'ya kaçan 35 yaşındaki Nicholas Rossi'nin, ABD'ye iade edilmesine karar verildi. Covid-19 tedavisi için 2021 yılında Edinburgh’daki bir hastaneye giden ve burada gözaltına alınan Nicholas Rossi'nin, yakalanmamak için ABD'den kaçtığı ortaya çıkmıştı.

'DÖVMELERİ BEN UYURKEN YAPTILAR' DEMİŞTİ

Rossi’nin kimliği, parmak izi hem de dövmeleri ile tespit edilmişti. Rossi, dövmelerin 'kendisi uyuduğu sırada gizlice yapıldığını' da iddia etmişti.

Interpol'ün aradığı adam, bir yanlış anlaşılma olduğunu söyleyerek isminin Arthur Knight olduğunu öne sürmüştü. Ancak yetkililer, ABD'de 2008 yılında işlediği cinsel saldırı suçuyla arandığını tespit etti. İskoçya'ya kaçmadan önce 2019 yılında ABD'nin Rhode Island eyaletinde yaşayan Rossi, 'Hodgkins dışı lenfoma' nedeniyle hayatını kaybettiğini duyuran bir ölüm ilanı yayınlamıştı.

ESKİ EŞİ GÜNLÜKLERİNİ BULMUŞ

Rossi ile 2015 yılında evlenen ve 7 ay evli kalan Kathryn Heckendorn, geçtiğimiz yıl Daily Mail'e açıklamalarda bulunmuştu. Rossi'nin günlüklerini bulduğunu anlatan Heckendorn, şu ifadeleri kullanmıştı: “O dışarı çıktığı zamanlarda ben evi temizliyordum ve bir dolu kutu gördüm. İçinde Nick’in yazdığı günlükler vardı. Her biri de ülkedeki farklı üniversitelerle ilgiliydi. Idaho’da yazılmış bir raporu hatırlıyorum. Idaho’dan bir kızın ismi vardı, ders takvimi, neleri sevip sevmediği yazılıydı."

ABD'li yetkililer, Rossi'nin yıllar içinde aralarında 'Nicholas Alahverdian'ın da bulunduğu 16 takma ad kullandığını söylüyor. (DIŞ HABERLER)