Kemer'de orman yangını: Gece görev yapacak uçak yok, karadan müdahale ediliyor

Kemer'de çıkan orman yangınına çok sayıda ekip müdahale ediyor. Belediye Başkanı Topaloğlu gece görev yapabilecek uçakların olmaması nedeniyle havadan müdahale yapılmadığını söyledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Antalya'nın Kemer ilçesine bağlı Göynük Değirmendere Mahallesi'nde henüz bilinmeyen nedenle orman yangını çıktı.

İhbar üzerine bölgeye Antalya Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri yönlendirildi. Yangına 15 arazöz, 8 su tankeri, 6 ilk müdahale aracı ve çok sayıda ekip müdahale ediyor.

Yangının yol kenarına yakın olması nedeniyle kapanan Kemer'e gidiş yolu ulaşıma açıldı.

Ekiplerin yangına karadan müdahalesi sürüyor.

Alevlere karadan etkin bir müdahale yapıldığını söyleyen Kemer Kaymakamı Hüseyin Çam, "Yangın yerleşim bölgesine yakın değil ama biz yine tedbirleri alıyoruz. Riskli bölgeleri tespit ediyoruz, tedbirleri alıyoruz. Şu an için boşaltılan bir yer yok." dedi.

Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu ise gece görev yapabilecek uçakların olmaması nedeniyle havadan müdahale yapılmadığını belirtti: "Orman Bölge Müdürlüğünün, belediyenin tüm araçları burada, TOMA'lar da geliyor ancak bölgeye karadan ulaşımda sıkıntı yaşanıyor. Yol olmadığı için araçlar ormanlık alana giremiyor." diye konuştu. (HABER MERKEZİ)