Kemal Kılıçdaroğlu: Mansur Yavaş'ın başkanlığında yolumuza devam edeceğiz

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Önümüzde yerel seçimler var. Mansur Yavaş'ın başkanlığında yine yolumuza devam edeceğiz" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ankara'da Yenimahalle Belediyesi'nin düzenlediği "100. Yıl Parkı Açılışı"na katıldı. 

ANKA Haber Ajansı'nın haberine göre, törende konuşma yapan Kemal Kılıçdaroğlu, "Çok güzel bir şey yapıyoruz. 60 dönümlük bir alana, başkaları olsaydı, 'Buraya gökdelenler yapalım' derdi. Ama burada yaşayanların tamamının ağaca, doğaya ihtiyacı var. Ankara’yı yeşillendiren, yeşile boğan belediye başkanlarımıza teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

'BÜTÜN MAZLUM MİLLETLERE ÖRNEK OLDUK'

Cumhuriyet'in ilan edilmesinin 100. yılı olduğunu hatırlatan Kılıçdaroğlu, "100 yıl bizim tarihimizde çok önemli. Önemi sadece 100 yıl olmasından kaynaklanmıyor. Çünkü Milli Kurtuluş Savaşı’nı verip, Cumhuriyet’i kurduktan sonra; bütün mazlum milletlere örnek olduk. Milli Kurtuluş Savaşı’nı verdikten sonra, işgal altında olan pek çok ülke milli kurtuluş savaşını verdiler. Ve bizi örnek aldılar. Türkiye’nin yüz yıllık tarihinde, bütün mazlum milletlere örnek olan bir karakteri vardır" dedi.

"Milli Kurtuluş Savaşı’nı vermek yetmiyor" diyen Kılıçdaroğlu, "Bağımsız bir devlet olarak başka ülkelere el avuç açmayan bir Türkiye inşa etmek gerekiyor. Ayakkabı, bez bile üretemeyen bir Türkiye’den devasa, görkemli, bağımsız bir Türkiye’yi inşa ettiler. Cumhuriyet’i kurdular ama hemen İzmir İktisat Kongresi’ni topladılar. Türkiye’yi nasıl kalkındırabiliriz, devasa borçları nasıl ödeyebiliriz, fabrikaları nasıl kurabiliriz, üniversiteleri nasıl yeniden ayağa kaldırabiliriz mücadelesini yaptılar. Türkiye bugün İslam coğrafyasının en görkemli, en güzel; büyük eksiklerine karşın demokrasi gelişmiş bir ülke olarak karşımızda… Cumhuriyetimizle, Cumhuriyet’i kuran başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bütün kahramanları hem şükranla anıyor hem onlarla gurur duyuyoruz" şeklinde konuştu.

'FİLİSTİN'DEKİ CİNAYET BÜTÜN DÜNYANIN GÖZÜ ÖNÜNDE İŞLENİYOR'

İsrail'in Filistinlilere yönelik saldırılarına değinen Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

"Çocukların, yaşlıların, kadınların öldürülmesi asla ve asla doğru değil ve bu bir cinayettir. Bu cinayet, üzülerek ifade edeyim, bütün dünyanın gözleri önünde yapılıyor. Akan kanların bir an önce durması, Orta Doğu’da barışın yeniden sağlanması lazım. Orta Doğu halkları hep şunu söylerler, 'Bizim Gazi Mustafa Kemal gibi bir Atatürk’ümüz olmadı, olmadığı için bir türlü sırtımızı doğrultamıyoruz’ diye. Onlar bize öykünüyorlar. Biz onlarla kardeşçe yaşamak istiyoruz. Beraber yaşamak istiyoruz. Ortak kültürümüz, tarihimiz, inançlarımız var. İnançlarımızı, kimliklerimizi, yaşam tarzlarımızı çağdaş dünyanın ulaştığı düzeye ve onu aşmak için hedefe koymak zorundayız. O hedefi gerçekleştirdiğimiz zaman bölgemize de barış ve huzur gelecektir."

'CUMHURİYET’İ DEMOKRASİ İLE TAÇLANDIRMAK HEPİMİZİN ORTAK GÖREVİ'

Demokrasinin özgürlükler için önemli olduğunu ifade eden Kemal Kılıçdaroğlu, "Artık Cumhuriyet’in ikinci yüzyılına başlamış bulunuyoruz. Yani ikinci yüzyılın arifesindeyiz. Geçmişi unutmayacağız. Ama güçlü bir gelecek inşa etmek için yola çıktığımızı hepimiz bilmek zorundayız. Pek çok ülkede cumhuriyet var, ama demokrasi olmadığı için insan hakları, düşünce özgürlüğü, medya özgürlüğü, yargı bağımsızlığı yok. Dolayısıyla Cumhuriyet’i demokrasi ile taçlandırmak, hepimizin ortak görevi. Şimdi hedefimiz güzel Cumhuriyetimizi, 100 yıllık Cumhuriyetimizi çağdaş demokrasi ile taçlandırmak" diye konuştu.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ı yeniden aday göstereceklerini dile getiren Kılıçdaroğlu, "Unutmayın. Önümüzde yerel seçimler var. Mansur Başkan’ın başkanlığında yine yolumuza devam edeceğiz. Yeni belediye başkanlarını kazanmak üzere" dedi. (HABER MERKEZİ)