Kılıçdaroğlu: Maharet bir çocuğu cezalandırmak değil

Atatürk resmine uygunsuz hareketler yapıp, hakaret ettiği için tutuklanan 17 yaşındaki lise öğrencisi hakkında açıklama yapan CHP lideri Kılıçdaroğlu, "Maharet bir çocuğu cezalandırmak değil" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Atatürk'ün fotoğrafına yönelik uygunsuz hareketler yaptığı gerekçesiyle gözaltına alınan 17 yaşındaki imam hatip lisesi öğrencisi A.E.S.'nin tutuklanması hakkında açıklama yapan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Bu çirkinliği kabul edemeyiz. Ancak maharet böyle eğitilen, böyle kandırılan, böyle beyni yıkanan bir çocuğu cezalandırmak değildir” dedi.

Kemal Kılıçdaroğlu'nun sosyal medya hesabından yaptığı açıklama şöyle;

'O ÇOCUĞUN GELECEĞİNDEN ÇALMAKTAN BAŞKA BİR ŞEYE YARAMAYACAKTIR'

 “Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Atatürk’e yönelik hakaretler, Saray İktidarının yarattığı iklimin sonucudur. Bu çirkinliği kabul edemeyiz. Ancak maharet böyle eğitilen, böyle kandırılan, böyle beyni yıkanan bir çocuğu cezalandırmak değildir.

Sarayın göz boyamak için yaptığı bu tutuklama, o çocuğun geleceğinden çalmaktan başka bir şeye yaramayacaktır. Sadece ve sadece Sarayın ‘düşmanlaştırma’ politikasına katkı sağlayacaktır.

'KUVEYTLİ BİR KİŞİ ATATÜRK'E HAKARETLERİNİ SÜRDÜRMEKTEDİR'

Örneğin Kuveytli bir kişi, Atatürk’e yönelik hakaretlerini sürdürmektedir. Ve üstelik bu kişinin, Türkiye Cumhuriyeti pasaportuna sahip olduğu iddia edilmektedir. Öncelikle bu iddia, ilgili makamlarca derhal açıklığa kavuşturulmalıdır.

'PARA KARŞILIĞI VATANDAŞLIK SATMA POLİTİKASININ VARACAĞI YER BURASIDIR'

İddia doğru olsa da olmasa da Saray İktidarının para karşılığı vatandaşlık satma politikasının varacağı yer burasıdır. Türkiye Cumhuriyeti lütufla değil, kanla kurulmuştur. Ülkemizin vatandaşlığı da aynı nispette kıymetlidir.

Üç-beş Dolar’a tamah ederseniz, böyle ahlaksız kişilerin karşısında eğilirsiniz. Bunu Saray İktidarı kendisine yediriyor olabilir, ancak bu durum Türkiye Cumhuriyeti’ne yakışmaz.” (HABER MERKEZİ)