Keanu Reeves: Matrix Resurrections için 46 katlı bir binanın çatısından defalarca atladık

Keanu Reeves, "Matrix Resurrections"ın çekimlerinde Carrie-Anne Moss ile birlikte 46 katlı bir binanın çatısından 19-20 kez atlamak zorunda kaldıklarını söyledi. 

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Oyuncu Keanu Reeves, Türkiye'de 24 Aralık'ta vizyona girecek olan "Matrix Resurrections"ın tanıtımı için The Late Show with Stephen Colbert programına katıldı. Reeves programda "Matrix Resurrections" çekimleri sırasında rol arkadaşı Carrie-Anne Moss ile birlikte 46 katlı bir binanın çatısından defalarca atladıklarını açıkladı.

Beyazperde'nin aktardığına göre, "Matrix Resurrections"ın aksiyon sahnelerini dublörsüz olarak çektiğini belirten Reeves, Colbert'in "Bir film çekiminde yaptığın en çılgınca şey neydi?" sorusuna ''Bir binadan atlamak'' diyerek cevap verdi ve Matrix serisinin dördüncü filmi olan "Matrix Resurrections"ın çekimleri sırasında Carrie-Anne Moss ile birlikte 46 katlı bir binanın çatısından 19-20 kez atlamak zorunda kaldıklarını söyledi. 

'EL ELE TUTUŞTUK VE ÇATIDAN ATLADIK'

Reeves, bu tarz aksiyon sahnelerinin neden görsel efektler kullanılarak daha güvenli bir şekilde çekilmediği sorusuna ise "Çünkü bu Lana Wachowski ve Matrix! Doğal ışığa ihtiyacınız var ve bunu gerçekten yapmak istiyorsunuz! Tabii ki bizi tutan kablolar vardı ama Carrie-Anne ile el ele tutuştuk ve çatıdan atladık" ifadelerini kullandı. 

Carrie-Anne Moss'un, tehlikeli sahnelerin çekimine hazırlanmak ve korkularını yenmek için zihinsel olarak hazırlanmaya önem verdiğini ve kendisinin de aynı şeyi yapmaya çalıştığını söyleyen Keanu Reeves, ''İlk seferden sonra korkuyu düşünemezsiniz. Korkuyu engellemek ya da engellemeseniz de onunla başa çıkmak zorundasınız ve sadece orada olmak ve bunu yapmak zorundasınız. Biz de öyle yaptık'' dedi.