Kayyım taziye evinde ısrarcı: Kepçeler yeşil alanda

Kayapınar Diclekent mahallesinde yaşayanlar imar planında yeşil alan olan bölgeye taziye evi kurulmasına karşı çıkıyor. Belediye kayyımı ise taziye evinde ısrarcı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Kayyımla yönetilen Diyarbakır'a bağlı Kayapınar Belediyesi, geçtiğimiz cumartesi günü, Diclekent mahallesinin imar planında yeşil alan olan bölgeye taziye evi ve otopark yapmak için iş makineleri ile girdi. Sitede yaşayanların, iş makinelerine karşı çıkması üzerine, taziye evi için açılan temel kapatıldı, iş makineleri ise bölgeden çıktı.

Amidahaber'den Gönül Morkoç'un haberine göre, Kayapınar Belediyesi bu kez aynı bölgeye yakın 30 dönümlük alana taziye evi yapmak için çalışmalara başladı. İnşaat çalışmasının başlatıldığı bölgenin de, imar planında yeşil alan olarak gözüktüğü öğrenildi. Bölgedeki sitelerde oturanlar, yeşil alan yerine taziye evi yapılmasına karşı çıktı.

İMZA TOPLAMA ÇAĞRISI

Taziye evinin yapılacağı alanın yanındaki Paladyum Prestij Konutları’nın yöneticisi Serdar Korkmaz, konu ile ilgili konuştu. Korkmaz, “Birkaç gün önce biraz ötemizdeki yeşil alanda çalışma başlattılar. Oradaki site sakinleri karşı çıkınca, bu sefer burada başlattılar. Burası imar planında yeşil alan gözüküyor. Taziye evi yapmak istiyorlar” dedi.

Korkmaz, taziye evi inşaatının iptali için site sakinlerinden imza toplayacaklarını belirterek, “Bu bölgenin aslına uygun şekilde yeşil alan olarak değerlendirilmesini istiyoruz” diye konuştu. (HABER MERKEZİ)