Kayyım rektör, mahkeme kararına rağmen Candan'ın odasını boşalttırdı

Boğaziçi'nde mahkeme kararını hiçe sayan kayyım rektörün talimatının ardından, Can Candan eşyalarına zarar verilmemesi için 15 yıllık ofisini meslektaşları ve öğrencileriyle boşaltmak zorunda kaldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Boğaziçi Üniversitesi'nin kayyım rektörü Naci İnci, direnişe katıldığı için derslerine son verilen, mahkeme kararıyla geri dönen ve buna rağmen tekrar uzaklaştırdığı akademisyen ve belgesel sinemacı Candan'ı, 15 yıllık odasını boşaltmaya zorladı.

Candan da şahsi eşyalarına, kitaplarına, film arşivine ve film ekipmanlarına zarar verilmesini engellemek için odayı boşaltmak zorunda kaldı. 

Gündüz “13:30’da bana tebliğ edilen genel sekreter Hasan Fehmi Topal imzalı yazı ile kitap ve filmlerle tıka basa dolu 15 yıllık ofisimin mesai saati sonuna kadar boşaltılması isteniyor! Bana verilen süre 3,5 saat" mesajı paylaşan Candan, daha sonra odasını meslektaşları ve öğrencileriyle birlikte boşalttı.

Can Candan daha sonra bu süreci de Twitter'dan paylaştı: 

- Bugün bana 13:30'da @UniBogazici tebliğ edilen yazının üzerine şunu yazdım ve altına imzamı attım: "İnsani olmayan bu kararınızı şiddetle kınıyorum. Her türlü yasal hakkımı kullanacağımı belirtirim."  

- Bu yazıyı alınca atanmış yönetimin araştırma merkezlerimizi nasıl itina ile boşalttıkları aklıma geldi...

- Başta Mina Urgan'dan miras kilim olmak üzere, şahsi eşyalarıma, kitaplarıma, film arşivime ve film ekipmanlarıma atanmışların zarar vermesini istemediğimden dolayı, meslektaşlarım, öğrencilerim, mezunlarımız ve çalışanlarımız ile hep birlikte @UniBogazici ofisimi boşalttık.

- Ofisimi boşaltırken haksız, hukuksuz yere ofislerini boşaltmak zorunda bırakılan ve bu haksızlığın ve hukuksuzluğun devam etmesi yüzünden halen ofislerine dönmemiş olan yüzlerce meslektaşım @BarisAkademik
hep aklımdaydı...

- Sadece belgesellerimin posterlerini bıraktım ofisimin duvarlarında ve koridora bakan camlarında...

- Benim atanmışların bana ofis vermesine ihtiyacım yok. Benim Boğaziçi Üniversitesi'nde yüzlerce ofisim var. Bizim mücadelemiz ofisler, ünvanlar, makamlar için değil, ilkelerimiz için verilen bir mücadele. #ÖzerkÖzgürDemokratikÜniversite için 20 aydır #KabulEtmiyoruzVazgeçmiyoruz! 

(HABER MERKEZİ)