Katliamların 7'nci yılında İzmir'de 'Bellek ve Sanat ile İyileşme Programı'

'Ankara, Diyarbakır ve Suruç Katliamları'nın 7. Yılında 'Bellek ve Sanat ile İyileşme' İzmir programında bellek atölyeleri, dertleşi, paneller ve müzik dinletileri gerçekleştirilecek.

Google Haberlere Abone ol

İZMİR - Fersude-Friedrich Ebert Stiftung desteği ile 10 Ekim Barış Derneği tarafından hayata geçirilen "Ankara, Diyarbakır ve Suruç Katliamları’nın 7. Yılında Bellek ve Sanat ile İyileşme" etkinliğinin İzmir programı, 12-13 Kasım’da İzmir Mimarlık Merkezi’nde gerçekleşecek. Geçtiğimiz yıl 9-10 Ekim 2021 tarihinde Ankara’da, 22 Ekim’de Çanakkale’de, 9-25 Aralık’ta ise İstanbul’da gerçekleştirilen "Barışan Uçan Kanatlar ve Ardında Kalanlar Programı"nın devamı niteliğinde olan etkinlikte, katliamların yedinci yılında bellek atölyeleri, dertleşi adı verilen sohbetler, paneller ve müzik dinletileri düzenlenecek.

SERGİ AÇILIŞI İLE BAŞLAYACAK

12 Kasım günü sergi açılışı ile başlayacak etkinlik, Emine Kart’ın “Gülüşlerini Unutmayacağız” ve “Düş Yolcuları” adlı fotoğraf gösterileri ile devam edecek. Fotoğraf gösterilerini “2015’ten Bu Yana Gelmeyen Adalet” paneli izleyecek. Panel kolaylaştırıcısı İshak Kocabıyık, katılımcıları ise Amed Aileleri İnisiyatifi’nden Hayati Kurul, Suruç yaralısı Koray Türkay ve 10 Ekim Barış Derneği Başkanı Mehtap Sakinci Coşgun olacak. Panelde dava süreçleri özelinde şiddetin bir başka formu olan “adaletsizlik” tartışılacak.

Günün son etkinliği ise “Ölüm Ne Yana Düşer Usta” isimli belgeselin gösterimi olacak.

ANIT AĞAÇ 'ÖRGÜTLÜ MÜCADELE' BATTANİYESİ İLE SARILACAK

Etkinliğin ikinci ve son günü ise 10 Ekim Ankara Katliamı Anıtı’nda yapılacak anma ile başlayacak. Anmada anıt alanında yer alan anıt ağaç, katliamda hayatını kaybeden insanların isimlerini taşıyan 104 parçalı “Örgütlü Mücadele” battaniyesi ile sarmalanacak. Ardından İzmir Mimarlık Merkezi Konferans Salonu’nda “Mavi Düşler - Korkmuyorum Yaşamaktan” isimli teatral müzik gösterisi gerçekleştirilecek. Gösterinin ardından Geniş Merdiven Orkestrası müzik dinletisi ile sahne alacak.

İkinci günün son etkinliği ise 10 Ekim ailelerinin katılımı ile can bulan ve artık neredeyse gelenekselleşen “Dertleşi” isimli bölüm. Bu bölümde 2023 yılı için hep beraber neler yapabileceği masaya yatırılacak.