'Karlıova’nın maskotu' Asil öldürüldü

Bingöl Karlıova'da ilçenin maskotu haline gelen Sibirya kurdu Asil, öldürülmüş hâlde bulundu. Asil'in sahibi Fırat Nadir Bingöl, Asil'i öldürenlerin bulunmasını istediklerini belirtti.

Google Haberlere Abone ol

Ardıl Batmaz

DUVAR - Bingöl'ün Karlıova ilçesinde yaşayan 'Asil' isimli Sibirya kurdu, 14 Ekim'de öldürülmüş halde bulundu. Kanireş Mahallesi’nde bulunan Pape Caddesi'nde meydana gelen olayın araştırılması ve MOBESE kayıtlarının incelenmesi için emniyet ekiplerine haber verildi. Asil'in sahibi Fırat Nadir Bingöl, "Olaydan kısa bir süre sonra MOBESE kameralarının mahalleyi görmediği söylendi. Asil'in geri gelmeyeceğini biliyoruz ama en azından katil ya da katilleri yakalansın" ifadelerini kullandı. 

'İLÇENİN MASKOTU HALİNE GELMİŞTİ'

Asil'i 2020 yılında Gaziantep'teki bir arkadaşından alarak ilçeye getiren Fırat Nadir Bingöl, Asil'in aşılarının yapıldığını ve kimliğinin olduğunu söyledi. Asil'in özellikle çocuklarla arasının çok iyi olduğunu söyleyen Bingöl, "Halk, Asil'i çok sahiplenmişti, ilçenin maskotu haline gelmişti. Bütün esnaf onu sever, marketçiler ve kasaplar onu beslerdi. Okula giden öğrenciler Asil ile hayvan sevgisini kazandı. Zararsız ve sevimli bir hayvandı" diye konuştu.

.

'OLAYIN AYDINLATILMASINI İSTİYORUZ'

Bingöl, "Bahçe kapısı kapalıydı ve evin çevresi, Asil'in kendi başına çıkamayacağı kadar yüksekti. Çocuklar akşam mamasını ve suyunu dolduruyordu. Bir sabah uyandıklarında ise boğazı kesilerek öldürülmüş şekilde gördüler Asil'i. Gerçekten evimden biri gitmiş gibi, bir dostum gitmiş gibi oldum, inanmak istemedim. Bir kez olsun birine saldırdığını veya havladığını görmedik. Kim ya da kimler böyle bir şey yapar bilmiyoruz. Olayın aydınlatılmasını istiyoruz" dedi.