Karayolları: 12 noktada ulaşım durdu

Karayolları Genel Müdürlüğü, kar yağışı nedeniyle ulaşımın yapılamadığı yolları açıkladı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Türkiye'nin birçok noktasında hayatı felç eden kar ve tipiyle ilgili Karayolları Genel Müdürlüğü'nden (KGM) açıklama geldi. KGM, 12 karayolunda ulaşımın durduğunu belirtti.

Yapılan açıklamada karayollarına ait bilgiler şöyle paylaşıldı:

"🔸Ankara-İstanbul Otoyolu’nda 46 kamyon, 1 kurtarıcı, 4 çekici, 18 yükleyici ve 290 personelin aktif katılımıyla kar mücadelesi sürdürülmektedir. Bolu Tüneli girişinde İstanbul yönü yoğun kar yağışı nedeniyle trafiğe kapatılmıştır. Ankara yönünde trafik ağır seyretmektedir. Çaydurt -Yeniçağa Kavşakları arasında, Ankara yönündeki 5 km’lik konvoyun 1-2 saat içerisinde eritilmesi planlanmakta olup, trafik ağır akıcıdır. Düzce ve Sakarya Valilikleri ile koordineli olarak bu kesimde TIR geçişine izin verilmemektedir. Trafik yoğunluğunun eritilmesiyle yol TIR geçişlerine de açılacaktır. Bu kesim dışında Ankara yönündeki trafik açık ve akıcıdır. Bölgede yoğun kar yağışı devam etmekte ve gece 24.00’e kadar sürmesi beklenmektedir.
🔸Tarsus-Adana-Gaziantep Otoyolu’nun Nurdağı- Narlı Kavşağı arası, Gaziantep-Kuzey Kavşağı-Gaziantep Batı Kavşağı arası, Nizip KavşağıGaziantep Doğu Kavşağı arası ulaşıma kapatılmıştır. TAG (Tarsus-Adana-Gaziantep) Otoyolu’nun Gaziantep ili otoyol kesiminde; toplam 20 araç ve 20 personel ile çalışmalar devam etmektedir.
🔸Van-Tatvan Yolu ,
🔸Bingöl-Diyarbakır Yolu saat 08.35 itibarıyla,
🔸Arapgir-Kemaliye Yolu 08.20 itibarıyla,
🔸Arapgir Divriği yolu,
🔸Bitlis Van Yolu 10.45 itibarıyla,
🔸Van Gürpınar 10.45 itibarıyla,
🔸Muş Tatvan Yolu 10.00 itibarıyla,
🔸Kağızman Ağrı Yolu,
🔸Bitlis-Muş Yolu,
🔸Şırnak-Eruh Yolu ulaşıma kapatılmıştır." (HABER MERKEZİ)