Bolu’da kar altında sınav: Kızakla mı gidelim?

Bolu’da devam eden etkili kar yağışına rağmen Bolu İzzet Baysal Üniversitesi sınavları ertelemedi. Yüz yüze sınava tepki gösteren öğrenciler, “Resmen bizleri ölüm tehlikesiyle sınavlara çağırıyorlar.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - Türkiye’nin pek çok ilinde görülen kar yağışı sosyal hayatı olumsuz etkiledi. Bazı illerde ulaşım durma notasına geldi, trafik kazaları yaşandı. Türkiye’nin pek çok bölgesini etkisi altına alan kar yağışının yoğun yaşandığı yerlerden biri de Bolu oldu.

Bolu Valisi Ahmet Ümit tarafından yapılan açıklamada 19 Ocak tarihi için, resmi ve özel olmak üzere okul öncesi, ilk, orta, lise, rehabilitasyon, Halk Eğitim Merkezleri’nde eğitim-öğretime 1 gün ara verildiğini açıkladı. Kent genelinde engelli ve hamile kamu çalışanlarının da izinli sayılmaları kararı alındı.

Kampüs içerisinde durum...

Bolu İzzet Baysal Üniversitesi yönetimi ise üniversitede devam eden final sınavlarını ertelemedi ve yüz yüze uygulamasına devam edildi. Kent merkezi ile üniversite kampüsü arasında olağan koşullarda 30 dakika olan ulaşım süresi kar yağışı nedeniyle 3 saati buldu.

‘SINAVLARIN ERTELENMESİNİ TALEP EDİYORUZ’

Sınavların ertelenmesi talebini akademisyenlere ileten öğrenciler, “Rektör Bey sınavların yapılmasını talep ediyor. Sınavlara geç kalan öğrencilere kolaylık sağlanacak” yanıtını aldı.

Üniversite kampüsü içerisindeki yurtta kalan bir öğrenci, “Yoğun kar yağışı nedeniyle sınavların yapılacağı binalara ulaşmakta güçlük çekiyoruz. Normal şartlarda on dakika yürüme mesafesi olan yol bir saati buluyor. Yürüyemiyoruz ‘kızakla mı gidelim’ diye aramızda konuşuyoruz. Hava da çok soğuk ve yerler kayıyor. Bu şartlarda sınavların yüz yüze yapılmamasını, mümkünse online olmasını ya da ertelenmesini talep ediyoruz. Özellikle şehir merkezinden gelen arkadaşlarımız çok zorluk yaşıyor” diye konuştu.

‘ÖLÜM TEHLİKESİYLE SINAVA ÇAĞIRIYORLAR’

Bolu şehir merkezinden İzzet Baysal Üniversitesi kampüsüne sınav için giden bir öğrenci ise, “Merkezden geliyorum, normalde evimden beş dakikada yürüdüğüm durağa otuz beş dakikada anca yürüyebildim” dedi. Yoğun kar dışında fırtınanın olması nedeniyle yolu göremediklerini belirten öğrenci sözlerini şu ifadelerle sürdürdü:

“D-100 buz tutmuş durumda. Resmen bizleri ölüm tehlikesiyle sınavlara çağırıyorlar. Üniversitemiz için canımızın hiçbir değeri yok. Online sınav için gerekli her türlü altyapıya sahipler. Eğer bizi biraz da önemsiyor olsalardı sınavları iptal eder ya da online yaparlardı. Eğer bu olumsuz hava şartlarından ötürü başımıza bir şey gelirse sorumlusu AİBÜ'dür.”