Gaziantep’te kar yağışı yolları kapattı: TAG Otoyolu'nda araçlar mahsur kaldı

Kar yağışı nedeniyle TAG Otoyolu’nda ulaşım durdu. Gaziantep Valisi Gül, mahsur kalan 2 bin kişinin kurtarıldığını söylerken, yolda kalanlar sosyal medya paylaşımlarında yardım çağrısı yaptı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Gaziantep kent merkezinde devam eden kar yağışı, havanın kararmasıyla birlikte etkisini artırdı. Şehir merkezinde ulaşım güçlükle sağlanırken, kentin muhtelif yerlerinde de belediye ekipleri yolların açılması için çalışmalar yürütüyor. Kar yağışı nedeniyle Tarsus-Adana-Gaziantep (TAG) Otoyolu'nda trafik akışı sağlanamıyor.

'TEDAVİ İHTİYACI OLANLAR MERKEZLERE ULAŞTIRILIYOR'

Gaziantep Valisi Davut Gül, kar yağışı nedeniyle ulaşıma kapanan TAG Otoyolu'nda mahsur kalan 2 bin kişinin kurtarıldığını bildirdi. AA'ya konuşan Gül, gece boyunca otoyoldaki 7 bin kişiye kumanya dağıtıldığını söyledi. Gül, "Otoyol kapalı. Acil hasta olanları buna benzer tedavi ihtiyacı olanları, sağlık görevlileri merkezlere ulaştırıyor. Yani tedaviye ihtiyacı olup da sağlık merkezine ulaşamayan kimse yok" dedi ve şöyle devam etti: 

"Kar kalınlığı 45-50 santimetre. Otoyoldaki temel neden tır kazaları. Ekiplerimiz kazaya karışan tırları tek tek çekmeye çalışıyor. Karayollarının yanı sıra tüm kamu kurumlarının yanı sıra da özel sektörden temin ettiğimiz iş makineleri çalışmalarını sürdürüyor. Yer yer tipi de var. Bu da çalışma şartlarını daha da zorlaştırıyor. Gündüz gözüyle biraz daha rahat hareket edilir diye düşünüyoruz. Şu an için otoyoldaki 2 bin kişi kurtarıldı."

BELEDİYEYE TEPKİ 

Kar hayatı olumsuz etkilerken, MA'nın aktardığına göre belediyenin önlem almadığını belirtenler paylaştıkları fotoğraf ve videolar ile tepkilerini dile getirdi. Sosyal medyada yapılan paylaşımlarda bazı kişilerin araçlarını yolda bırakıp evlerine yürüyerek ulaşmaya çalıştığı kaydedildi. Kimi görüntülerde ise yolda kalan belediye otobüsü ve ambulansların yurttaşlar tarafından kurtarılmaya çalışıldığı görüldü. (HABER MERKEZİ)