'Karantinadan kaçmak için Türkiye üzerinden İngiltere'ye gidiyorlar'

İngiltere'nin Covid vaka sayıları çok yüksek olduğu için 'kırmızı liste'ye aldığı ülkelerden seyahat edenler, otel karantinasından kurtulabilmek için Türkiye aktarmasını seçiyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR- İngiltere, korona virüsü önlemleri kapsamında 39 ülkeyi 'kırmızı liste'ye aldı. Salgın konusunda dünyanın en kötü durumdaki ülkesi Hindistan'ın yanı sıra Pakistan, Bangladeş gibi ülkelerden İngiltere'ye gitmek isteyenler ise, otelde karantina uygulamasından kaçınmak için Türkiye üzerinden uçuş yapıyor.

BBC'nin haberine göre, bu ülkelerden İngiltere'ye gidecek yolcular, İngiltere'de otelde karantina için ödeyecekleri kişi başına 1.750 sterlin masraftan kaçınmak için önce İstanbul'daki bir otelde konaklıyor ve seyahate oradan devam ediyor.

İstanbul'dan gelen yolcuların ise İngiltere'ye varışlarında evde karantinaya girmeleri gerekiyor.

'Kırmızı liste'deki ülkelerden İngiltere'ye giden yolcuların bazıları, yakınlarının düğün veya cenazesine katıldıklarını, dönüşte otelde kalacak bütçelerinin olmadığını ifade etti.

Ancak Türkiye, Hindistan'da vaka sayılarının artması üzerine bu ülkeden gelen yolcuların yurtlarda karantinaya alınması kuralı getirdi. (HABER MERKEZİ)