Karaismailoğlu: Yabancı mevkidaşlarımız 'keşke bizim ülkemizde de bu yollar, tüneller olsa' diye övgüler yağdırıyor

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Karaismailoğlu "Metro görmek için Paris'e gitmeye gerek yok" deyip ekledi: Yabancı mevkidaşlarımız 'keşke bizim ülkemizde de bu yollar, tüneller olsa' diye övgü yağdırıyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Amasya'da AK Parti Gümüşhacıköy İlçe Başkanlığı'nı ziyaret etti.  

Buradaki konuşmasında Kağıthane-İstanbul Havalimanı metrosunu anlattı. "Özellikle şehir içi metro açısından dünyanın önde gelen önemli projelerinden bir tanesi" diyen Karaismailoğlu, şöyle devam etti: "Toplamda 34 kilometre uzunluğunda dünyanın en hızlı metrolarından bir tanesi, Türkiye'nin de en hızlısı. Saatte 120 kilometre hıza ulaşabilecek ve 8 istasyonu bulunacak. Pazar günü Cumhurbaşkanımızın liderliğinde açarak Türkiye'nin hizmetine sunacağız inşallah. Yani metro görmek için Paris'e gitmeye gerek yok. Yıllardır İstanbul'da metrolar işliyor, dünyanın en kaliteli metroları işliyor. O yüzden bizim yaptığımız tüneller, otoyollar dünyanın en kaliteli işleri. Bize gelen büyükelçiler ve yabancı mevkidaşlarımız yollarımızı kullandıklarında, 'Keşke bizim ülkemizde de bu yollar, tüneller olsa' diye övgüler yağdırıyor. İnşallah bazı görmeyen gözler varsa da bunları görecektir. Bol bol kullanıyorlar ama yandan bakıyorlar ama hayatlarımızın vazgeçilmezi oldu bunlar."

'BİR KERE YAPIYORSUNUZ, 100YIL KULLANIYORSUNUZ'

Yaptıkları işlerin gurur verici olduğunu, büyük altyapı projelerini tamamladıklarını anlatan Karaismailoğlu, "Türkiye bu kadar hızlı büyürken bu altyapıyı yapmaya kimsenin de gücü yetmezdi. Bu güç Türkiye'nin gücü. Altyapı yatırımlarını bir kez yapıyorsunuz, 100 yıldan fazla kullanıyorsunuz. O yüzden Türkiye'nin önü çok açık. İnşallah Türkiye daha da gaza basarak hızlıca ilerleyecektir" dedi. (HABER MERKEZİ)