Karaca: Okullarda 'Başım ağrıyor' diyen çocuklar hasta değil, aç

CHP'li Karaca, bütçe görüşmeleri sırasında Bakan Derya Yanık’a tepki gösterdi: “Artık çocukların ‘Başım ağrıyor’ dediğinde öğretmenlerin o çocuğun aç olduğunu tespit ettiği bir süreç sizlerin eseri.”

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın bütçe teklifi üzerine CHP grubu adına CHP İnsan Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca konuştu.

İktidarın hazırladığı bütçenin, “derin yoksulluğu” çözecek bir bütçe olmadığını belirten CHP’li Karaca, “Gözleri ışıl ışıl ışıldayan Nebati Bakan ‘2002'de iktidara geldiğimizde 1 milyon hane sosyal yardım alıyordu, bugün bu sosyal yardım alan hane 6 milyona gelmiş’ diyor. Bu övünülecek bir durum değil bu sizin ülkeyi yönetemediğiniz, derinleşen yoksulluk ve yardıma muhtaç vatandaş sayımızın ne kadar çok arttığının göstergesidir. O nedenle bence övünmek yerine burada hepimizden özür dilemelisiniz” ifadelerini kullandı.

‘SİZLERİN ESERİ’

Çocukların yatağa aç girdiğin, okullarda öğretmenlerin anlattıklarıyla “içlerinin parçalandığını” ifade eden CHP’li Karaca sözlerini şöyle sürdürdü:

“Öğretmen arkadaşlar diyor ki: ‘Sınıfta sabah öğrencilerimiz karın ağrısı, baş ağrısı şikâyetiyle başını sıradan kaldıramıyor. Önceleri gerçekten hasta zannettik bunları ama onların hasta olmadığını sonradan fark ettik. Çocuklara bir şeyler yedirdiğimizde 10-15 dakika sonra, yarım saat sonra baş ağrısı ve karın ağrısı geçiyordu.’ Artık çocukların ‘Açım’ demekten utandığı, ‘Başım ağrıyor, karnım ağrıyor’ dediğinde öğretmenlerin o çocuğun aç olduğunu tespit ettiği ve tedbir aldığı, kişisel tedbir aldığı bir süreç sizlerin eseri Sayın Bakan.”

‘KADINLAR KULUÇKA MAKİNASI DEĞİLDİR’

Bakan Derya Yanık’ın, “3 çocuk şart” sözlerini hatırlatan CHP’li Karaca, “Kadınlar kuluçka makinesi değildir, kadınlar insandır, kadınlara insan gözüyle bakın” dedi ve şunları söyledi:

“Çocuğunun olup olmaması değil, kaç çocuk şartı değil göreviniz ve üstelik de bir kadın bakan olarak göreviniz kadınları kuluçka makinesi gören zihniyeti tamamen reddederek uzaklaşmaktır Sayın Bakan. Evet Sayın Bakan, gerçekten çocuk konusu gündeme geldiğinde insanın yüreği parçalanıyor.”

‘2023’TE O KOLTUKTA İSTANBUL SÖZLEŞMESİ GERİ GELDİ DİYEN BİR BAKAN OTURACAK’

Kadın cinayetlerinin artarak devam ettiğini, buna dönük önleyici politikaların geliştirilmediğini belirten CHP’li Karaca, “2023 yılında o koltukta eşitlik, özgürlük ve adalet taleplerini, kadın cinayetlerini ve kadına yönelik her türlü şiddeti önleyemeyen, erken yaşta zorla evlilikleri sonlandıramayan bir bakan değil, tam tersini yapan bir bakan oturacak Sayın Bakan" dedi.

"O koltukta tek adama meşruiyet kazandırmak için İstanbul Sözleşmesi'nden çıkılmasını savunan değil ‘O sözleşme geri gelecek, geri geldi’ diye burada konuşma yapacak bir bakan oturacak Sayın Bakan" diyen Karaca, "Kısaca 2023'ün plan bütçe görüşmelerinde o koltukta siz oturmayacaksınız Sayın Bakan" ifadelerini kullandı. (DUVAR)