Kaplan iddianamesini iade eden hakim Yargıtay'a üye seçildi

Suç örgütü lideri Ayhan Bora Kaplan hakkında 2019 yılında hazırlanan iddianameyi iade eden mahkeme başkanının sonrasında Yargıtay'a üye olarak seçildiği ortaya çıktı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'yla bağlantılı olduğu iddia edilen suç örgütü lideri Ayhan Bora Kaplan'ın tutuklanmasının ardından hakkındaki soruşturmayla ilgili yeni detaylar çıkmaya devam ediyor.

Gazeteci Tolga Şardan, T24'teki haberinde hakkındaki haberlere erişim yasağı getiren üst düzey bir yargı mensubunun 2019 yılında Kaplan hakkında verdiği takipsizlik kararını paylaştı. 

Ankara Adliyesi'nde Kaplan hakkında verilen takipsizlik kararının temelinin yine 2019'da yapılan bir ihbara dayandığını ifade eden Şardan, ihbarcı T.A.'dan gelen bilgiler sonrasında savcılığın Narkotik Suçlarla Mücadele Şubesi'ne, araştırma yapılıp gönderilmesi talimatını verdiğini belirtti. Polis tutanağında ise "herhangi bir somut veri bulunmadığı" ifade edildi.

Savcılığın verdiği takipsizlik kararında ise, "kamu davasının ikamesini gerektirir nitelikte delil bulunmadığı anlaşılmakla, olay ve şüpheliler hakkında kamu adına kovuşturma yapılmasına yer olmadığına" denildi.

'YARGILAMAYA GEÇİLMEDİ'

Şardan'ın yazısından ilgili bölüm şöyle:

"Peki savcılık, KYOK verdi ama ya önceki iddianame ne oldu? İşte orası biraz tuhaf.

Zira, KYOK'ta belirtilen önceki soruşturmaya ait iddianame, Ankara 3. Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderildi.

Fakat mahkeme iddianameyi savcılığa iade etti.

Ondan sonra da aynı konuyla ilgili yeni bir iddianame hazırlanmadı. Yani, şüphelilere yönelik iddialar boşta kaldı! Yargılamaya geçilemedi.

İşte yargıda kurulan ve polisin de desteklediği sistem böyle çalıştı.

Sıradan bir yurttaşın yaşayacağı benzer bir süreci siz tahmin edin şimdi?

Unutmadan, iddianameyi iade eden mahkemenin başkanı, kısa süre sonra Yargıtay'a üye seçildi. İddiaya göre, MHP kontenjanından." 

YAZININ TAMAMI