Kaos GL, hedef gösterilen 'el ele' videosunu yayından kaldırdı: 'Elimizi uzatmaya devam edeceğiz'

Marmaray'ın bir vagonunda çekilen ve nefret suçuna karşı 'el ele' mesajı verilen video, TCDD'nin suç duyurusunun ve hedef gösterilmesinin ardından KAOS GL tarafından yayından kaldırıldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD), Marmaray'da bir vagonda çekilen ve "Nefrete karşı el ele" mesajı veren KAOS GL'nin kamu spotu hakkında suç duyurusunda bulunduğunu açıklamıştı. "Bu operasyonun bu seferki hedefi sadece biz olmadık" diyen ve videoda yer alan oyuncuların filmi çeken şirketle birlikte hedef gösterildiğini aktaran KAOS GL, nefret suçuna karşı çekilen videoyu yayından kaldırdıklarını açıkladı.

'UZATTIĞIMIZ ELİ TUTAN KİMSENİN KİRPİĞİNE ZARAR GELMESİNİ İSTEMEYİZ'

KAOS GL'nin sosyal medya hesaplarından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: 

“'Nefrete karşı el ele' diyerek paylaştığımız, LGBTİ+’ları hedef alan kamu spotuna karşı dayanışmayı, birlikte yaşamı gösteren gerçek kamunun sesi bir kamu spotu örneği olmasını ümit ettiğimiz videoyu izleyen, elimizi havada bırakmayan herkese teşekkür ederiz. Maalesef, nefrete karşı videoya bile tahammülü olmayanlar; Kaos GL olarak bizim ne yazık ki alışık olduğumuz bir nefret operasyonunu tekrar devreye soktu. Bu operasyonun bu seferki hedefi sadece biz olmadık. Filmi çeken şirket ve filmde yer alan oyunculara hakaret ve ölüm tehditlerine kadar vardı iş. Uzattığımız eli tutan kimsenin kirpiğine zarar gelmesini istemeyiz. Bu sebeple videoyu yayından kaldırdık. Ancak biz elimizi uzatmaya 29 yıldır olduğu gibi devam edeceğiz. Biliyoruz ki o el havada kalmayacak…"