Kandilli Koleji'nde öğretmene şiddet: Baskıya ilk kez maruz kalmıyoruz

İstanbul Kandilli Koleji’nde Özel Sektör Öğretmenleri Sendikası temsilcileri kolej sahibi tarafından saldırıya uğradı. Saldırıya uğrayanlardan Karakuş, ilk defa baskıya maruz kalmadıklarını söyledi.

Google Haberlere Abone ol

Pelin Akdemir

DUVAR - İstanbul Kadıköy'de bulunan Kandilli Koleji'nde, Özel Sektör Öğretmenleri Sendikası temsilcisi üç öğretmen, yasa dışı çalıştırılmaya ve hak gasplarına karşı çıktıkları için kolej sahibinin saldırısına uğradı.

Saldırıya uğrayanlardan Cansu Karakuş, “Sendikal faaliyetler sırasında baskıya maruz kalmamız ilk değildi ama şiddet olayı ilk defa başımıza geldi” dedi.

‘TELEFONLARIMIZI KONTROL ETMEYE ÇALIŞTILAR’

Ara tatilde kamu ve özel kurumlarda öğretmenlere tanınan yasal tatil hakkı, özel okullar tarafından gasp edilmeye devam ediyor. Özel Sektör Öğretmenleri Sendikası, öğretmenlerin tatil gaspına karşı özel kurumlar hakkında il ve ilçe milli eğitim müdürlüklerine dilekçeler veriyor. 13 Kasım Pazartesi günü Kandilli Koleji’nde tatil hakkı gaspına karşı kurumla konuşmaya giden üç öğretmen Cansu Karakuş, Ebru Atay ve Uğur Gelmez, kolejin sahibi İsmail Şilan’ın şemsiye ile saldırısına uğradı.

Sendika temsilcisi Karakuş, özel okullarda denetim olmadığı için sendikal faaliyet olarak bir denetim mekanizması kurduklarını anlattı. Buna göre önce okulun telefonla arandığını, daha sonra ilçe milli eğitim müdürlüğüne dilekçe verildiğini, kurum tatil hakkını gasp etmeye devam ederse kuruma gidip yetkililerle konuşulduğunu söyledi. Gelen ihbar üzerine okula gittiklerini söyleyen Karakuş, olayı şöyle anlattı: “Müdürle konuşurken ‘Dersleri iptal edersek şikayetinizi geri çekecek misiniz?’ diye sordular. Biz de şikâyetin Milli Eğitim’de olduğunu, bundan sonraki tatillerde ders yapılmaması gerektiğini anlatırken kurucu İsmail Şilan geldi. Uğur Hocayı yaka paça dışarıya çıkarttı. Ebru Hoca ve ben müdürün odasında rehin kaldık. 'Video veya ses kaydı aldık mı' diye telefonlarımızı kontrol etmeye çalıştılar. O sırada küfür edildi. Ben de küfüre tepki olarak güvenliğim için kamera kaydı aldığımı söyledim. Telefonu açmışken Şilan şemsiyeyi koluma vurdu. ‘Çekemezseniz’, ‘siz kimsiniz’, ‘sendika neymiş’ gibi söylemlerine devam etti.”

'SUÇ DUYURUSUNDA BULUNACAĞIZ'

Karakuş, “Faaliyetlerimiz sırasında baskıya maruz kalmamız ilk değildi ama şiddet olayı ilk defa başımıza geldi. Öfkelendiler. Denetleme mekanizması yok. Dolayısıyla bu şekilde denetlendikleri için öfke patlaması yaşadılar” ifadelerini kullandı.

Karakuş, yaşanan olay hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını belirterek, “Sendika olarak bu durumun da takipçisi olacağız” dedi.