Kanadalı girişimcinin şüpheli ölümü: Yanan araçta cesedi bulundu

Karayipler ülkesi Dominika'da, Daniel Langlois ve ortağı Dominique Marchand'ın cesetleri bulundu. Polis, ikilinin 'pusuya düşürüldüğünü' söyledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Kanadalı girişimci ve animasyon endüstrisinin önde gelen isimlerinden Daniel Langlois ve ortağı Dominique Marchand'ın cesetleri, Karayipler ülkesi Dominika'da yanmış bir aracın içerisinde bulundu. Dominika polisi, 'Coulibri Ridge Resort' isimli oteli işleten Langlois ile Marchand'ın, bir tetikçi tarafından 'pusuya düşürüldüğünü' ve şüphelinin aracı ateşe verdiğini aktardı. Yetkililer, 4 şüpheliyi gözaltına aldı. 

En son Dominika'da sahibi oldukları 'çevre dostu' otelde görülen ikilinin, günler önce kaybolduğu bildirilmişti.

ABD'Lİ İŞ İNSANININ DA İFADESİ ALINDI

Radio-Canada'nın aktardığına göre, ifadesi alınan kişiler arasında ABD'li iş insanı Jonathan Lehrer ve eşi de yer alıyor. Polis tarafından sorgulanan dört kişiden birinin Amerikan vatandaşı olduğu yönündeki haberlere ilişkin açıklama yapan ABD Dışişleri Bakanlığı sözcüsü, "Dominika'da bir ABD vatandaşının tutuklandığına dair haberlerin farkındayız. Gizlilik hususları nedeniyle şu anda başka yorum yapmayacağız" dedi.

Langlois, Jurassic Park, The Matrix, Star Wars gibi gişe rekoru kıran filmlerde kullanılan 'Softimage' isimli yazılım firmasının kurucusuydu. (DIŞ HABERLER)