Kanada'da rekor: Son 134 yılın en sıcak haziranı

Kanada Meteoroloji Hizmetleri, Kanada'da sıcaklıkların 134 yıllık rekor kırdığını belirtti. Rekor sıcaklıkların görülmesi üzerine uzmanlar uyarılarda bulundu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Kanada’nın eyaletlerinde mevsim normallerinin üzerinde seyreden sıcaklıklar 134 yıllık rekor kırdı. Kanada Meteoroloji Hizmetleri tarafından yapılan açıklamada, Manitoba eyaleti genelinde 21 şehirde rekor sıcaklıklar kaydedildiği ve eyalet başkenti Winnipeg’de kırılan rekorun, son 134 yılın en sıcak haziranı olarak kayıtlara geçtiği belirtildi. 

Anadolu Ajansı'nın aktardığı habere göre, Winnipeg'de 1888 yılının bu döneminde şehirde ölçülen 33,3 santigrat derece olan sıcaklık rekoru hafta sonu yapılan ölçümlerle kırıldı. Hafta sonu yapılan ölçümlerde sıcaklığın 37 santigrat derece olduğu belirtildi.

Carman kentinde kaydedilen 36,9 santigrat derecelik sıcaklık, 1911'deki 32,8 santigrat derecelik 111 yıllık rekoru geride bıraktı. Sprague kentinde kaydedilen 34,8 santigrat derece, 1933'teki 34,4 santigrat derecenin biraz üzerine çıkarak rekor yeniledi.

Kanada’nın en büyük metropolü Toronto’da da bu ay başında 32,1 santigrat derece ile rekor sıcaklık kaydedilmiş ve bu sıcaklığın, yılın bu döneminde 1944'te kaydedilen 31,1 santigrat dereceye göre rekor olduğu açıklanmıştı.

UZMANLAR UYARDI

Eyalet genelindeki birçok şehirde hafta sonu rekor sıcaklıkların görülmesi üzerine uzmanlar uyarılarda bulunarak, güneş ışınlarına doğrudan maruz kalınmaması çağrısı yaptı. Aşırı sıcakların, özellikle yaşlılar, bebekler, küçük çocuklar ve kronik hastalıkları olan kişiler için sağlık riski oluşturabileceği belirtilerek, bolca su içilmesi tavsiye edildi. (HABER MERKEZİ)