Kanada Başbakanı Trudeau'dan 'Newroz pîroz' mesajı

Kanada Başbakanı Justin Trudeau, Newroz'u Kürtçe 'Newroz pîroz' diyerek kutladı. Covid-19 tedbirleri nedeniyle birçok insanın Newroz'u yalnız ve izole bir şekilde kutlamak zorunda kalacağını söyleyen Trudeau, "Geleceğe umut ve iyimserlikle bakarken lütfen güvende kalın. Newroz Pîroz" ifadelerini kullandı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Kanada Başbakanı Justin Trudeau, Twitter'dan paylaştığı videoda Newroz'u Kürtçe 'Newroz pîroz' diyerek kutladı. Kürt, Fars, Afgan, Zerdeştî, Bahâî, Orta Asya ve İsmaili toplulukların Newroz’unu kutlayan Trudeau, geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yıl da yapılacak kutlamaların Covid-19 salgınının gölgesinde geçeceğini söyledi ve sağlık tedbirlerine uyma çağrısı yaptı. 

Trudeau, "Newroz'u kutlayan herkese en içten dileklerimi iletiyorum. Yeni Gün'ü çevrimiçi olarak arkadaşlarınız, ailenizle kutlarken ve geleceğe umut ve iyimserlikle bakarken lütfen güvende kalın. Newroz Pîroz" ifadelerini kullandı. 

Salgın tedbirleri nedeniyle birçok insanın Newroz'u yalnız ve izole bir şekilde kutlamak zorunda kalacağını aktaran Trudeau, geçtiğimiz yıl İran hava sahasında düşürülen Ukrayna uçağında ölen 60'ı Kanada vatandaşı 176 kişiyi de andı. Trudeau, "Geçtiğimiz yıl yaşadığımız acı ve zorluklara rağmen Yeni Gün'ü yine de kutlayacağız. Bir araya gelmenin yeni yollarını bulacağız" dedi. (DIŞ HABERLER)