Kanada, 5 yaş altı çocuklar için Covid-19 aşısına onay verdi

Kanada Sağlık Bakanlığı, 6 aydan büyük olmak kaydıyla 5 yaş altı çocuklara Moderna'nın korona virüsü aşısının uygulanmasına onay verdi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Korona virüsü salgını yeniden yükselişe geçerken Kanada Sağlık Bakanlığı, 6 aydan büyük ve 5 yaştan küçük çocuklara aşısı yapılmasına onay verdiğini duyurdu.

AA'nın haberine göre bakanlıktan yapılan açıklamada, Moderna firmasının yetişkinler için ürettiği aşının, söz konusu yaş grubu bebeklere dörtte bir oranında uygulanacağı belirtildi.

Bu arada, Kanada Halk Sağlığı Ajansı'nın sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda da "Kanıtların kapsamlı ve bağımsız bir bilimsel incelemesinden sonra, aşının 6 ay ile 5 yaş arasındaki çocuklarda Covid-19'u önlemede güvenli ve etkili olduğunu belirledi" ifadesi kullanıldı.

Bakanlık, aşının çocuklara nerede ve ne zaman verileceğinin eyaletler tarafından belirleneceğini, uygulamanın ilk dozun ardından dört hafta arayla ikincisinin verilmesi şeklinde olacağını duyurdu.

Bilimsel incelemede tespit edilen herhangi bir güvenlik endişesi olmadığı belirtilen bakanlık duyurusunda, en yaygın reaksiyonların, aşı bölgesinde ağrı, uyku hali ve iştahsızlık gibi diğer pediatrik aşılarda saptanan belirtiler olduğu kaydedildi.

ABD de geçen ay Moderna ve Pfizer'in pediatrik Covid-19 aşılarını onaylamıştı. (HABER MERKEZİ)