Kamuda AK Parti 'paniği': Erdoğan kaybederse 711 yönetici gidecek

Siyasetteki hareketlilik kamu görevlilerini de yakından ilgilendiriyor. Cumhurbaşkanının değişmesi halinde devletin üst düzey görevlerinde bulunan 711 bürokrattan çoğunun görevden alınması bekleniyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhurbaşkanı Seçimi ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi'ne ilişkin karara imzayı attı. Böylece seçimin 14 Mayıs'ta yapılacağı kesinleşti. Siyasilerle birlikte bürokratlar da 14 Mayıs tarihine kilitlendi.     

Sözcü'den Saygı Öztürk'e konuşan Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Murat Sezginer; ''Cumhurbaşkanının görev süresi bittiğinde, süreli olarak atananlar dışındaki 711 üst kademe kamu yöneticisinin görevi sona ermektedir. Bir siyasi partinin genel başkanı da olan Cumhurbaşkanı, seçimi kaybettiğinde, valiler, büyükelçiler, genel müdürler dâhil tüm üst düzey kamu yöneticilerinin görevi bitiyor, devlette yönetici kalmıyor. Böylece siyaset dışı olması gereken idare ve kamu personeli doğrudan siyasetle ilişkilendirilmiştir'' dedi.

İl İdaresi Kanunu'nun da değiştirildiğine dikkat çeken Sezginer; ''valilerin devleti ve hükümeti temsil edeceğine ilişkin hüküm değiştirilerek, valilerin sadece, aynı zamanda bir siyasi parti genel başkanı da olan, Cumhurbaşkanının temsilcisi olacağı belirtilmiştir. Devlet-Hükümet ayırımı mevzuattan çıkarılmıştır'' ifadelerini kullandı.  (KAYNAK)


Etiketler Erdoğan bürokrasi