Kaleci Dubravka, takımı finali kaybederse kupayı kazanmış sayılacak

Newcastle United kalecisi Dubravka, takımı kupa finalinde Manchester United'a kaybederse kupayı kazanabilir: Oyuncu, kiralık olarak Manchester'da oynamış ve kupa maçlarında kaleyi korumuştu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İngiltere'de Newcastle United ile Manchester United, 26 Şubat günü Carabao Cup finalinde karşılaşacak. 

Newcastle United'ın kalecisi Martin Dubravka, takımı final maçını kaybederse kupayı kazanmış sayılacak.

KİRALIK GİTMİŞTİ

Dubravka, Eylül 2022'de Newcastle United'dan Manchester United'a kiralandı. Bu süreçte Manchester formasıyla Carabao Cup'ta forma giydi. Kurallara göre, bir futbolcu aynı sezonda birden fazla takımda kupa maçına çıkamıyor. 

Dubravka, 1 Ocak 2023'te Manchester'dan Newcastle'a geri döndü, fakat kural gereği takımıyla final maçına çıkamayacak. Bu durumda 34 yaşındaki kalecinin tek şansı, Newcastle'ın kaybetmesi ve Manchester United'ın şampiyon kadroda Dubravka'nın adını geçirmesi olacak. Dubravka, Manchester United formasıyla 4 ayda sadece 4 maça çıkmış, takımın kazandığı iki Carabao Cup maçında da kaleyi korumuştu. 

Bu arada Jonjo Shelvey ve Chris Wood, takımdan ayrılmış olmalarına rağmen; Newcastle adına kupada mücadele etmiş oldukları için siyah-beyazlı takımın kazanmasını bekleyecekler. (HABER MERKEZİ)