Kakava ateşi bu yıl da sembolik yandı

Geleneksel Kakava ateşi, Edirne Valisi Ekrem Canalp, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan ve Çeribaşı Fikret Ocak tarafından pandemi nedeniyle bu yıl da sembolik olarak yakıldı.

Google Haberlere Abone ol

EDİRNE - Roman kültüründe önemli bir yere sahip olan Kakava ve Hıdrellez Şenlikleri'nin ateşi bu yıl da korana virüsü tedbirleri kapsamında sembolik olarak yakıldı. Sarayiçi mevkiinde bir araya gelen Edirne Valisi Ekrem Canalp, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan ve Çeribaşı Fikret Ocak temsili Kakava Ateşi’ni birlikte yaktı.

‘SALGININ BİTMESİNİ DİLEDİK’

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Kakava ve Hıdrellez Şenlikleri’nin bu yıl da pandemi nedeniyle gerçekleşemediğini, ancak şenliklerin simgesi olan Kakava ateşini geçen yıl olduğu gibi bu yıl da sembolik yakarak geleneği sürdürdüklerini söyledi. Gürkan, “Tek temennimiz dünyayı esir alan koronavirüs salgınının bir an önce bitmesi. Kakava’da dilekler dilenir, bunların gerçekleşmesi için ateş yakılarak üzerinden atlanır. Biz de bu ateşi yakarak virüsün bir an önce ortadan kalkmasını diledik.  Umarım salgın bir an önce biter ve önümüzdeki yıl yine eskisi gibi Kakava ve Hıdrellez Şenlikleri’ni bu alanda yurdun dört bir yanından gelen misafirlerimizle Edirneliler olarak büyük coşkuyla kutlarız” dedi. (DUVAR)