Kainat Güzeli yarışmacılarından organizatörlere cinsel taciz suçlaması

Endonezya'da Miss Universe yarışmacıları, 'vücut kontrolü' adı altında soyunmalarının istendiğini ve fotoğraflarının çekildiğini bildirdi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Endonezya'da Miss Universe (Kainat Güzeli) katılımcıları, yarışma organizatörlerini cinsel tacizle suçladı. Organizatörlerin 'vücut kontrolü' adı altında yarışmacıların soyunmasını istediği ve fotoğraflarını çektiği belirtildi. Polise şikayette bulunan kadınlardan birinin avukatı, organizatörlerin yarışmacılara 'vücutlarındaki yara izlerini, selüliti veya dövmeleri incelemeleri gerektiğini' söylediğini aktardı.

'MENTAL OLARAK ETKİLENDİM'

Şikayette bulunan yarışmacılardan biri, "Bu durum beni mental olarak etkiledi. Uyumakta güçlük çektim" dedi. Şikayetçi olan üç yarışmacıyı temsil eden avukat Mellisa Anggraeni, diğer yarışmacıların da açıklamada bulunacağını söyledi. Başka bir kadın ise, 'vücut kontrollerinin' kapalı bir odada yapıldığını ancak odada bazı erkeklerin bulunduğunu söyledi. Kapının tamamen kapalı olmadığını belirten şikayetçi, başkalarının da odada olanları görebileceğini aktardı.

Öte yandan eski bir Endonezya Güzeli olan Maria Harfanti, yarışmalarda 'vücut kontrollerinin normal olduğunu' ancak genellikle organizatörlerin katılımcıların soyunmasını istemediğini dile getirdi. Harfanti, organizatörlerin ayrıca vücut oranlarını kontrol etmek için yarışmacıların BMI veya vücut kitle indekslerini de sıklıkla istediğini de sözlerine ekledi.

POLİS 'DAHA FAZLA SORUŞTURMA YAPILACAK' DEDİ

İddiaların araştırılacağını söyleyen Miss Universe Indonesia Organizasyonu'nun direktörü Poppy Capella, 'cinsel taciz iddialarını ciddiye aldıklarını' dile getirdi. Jakarta polisi ise, daha fazla soruşturma yapılacağını bildirdi. (DIŞ HABERLER)