'Kahtalı Mıçe' depremde 25 akrabasını kaybetti

'Kahtalı Mıçe' olarak bilinen Türk Halk Müziği sanatçısı Mustafa Aslan, depremin büyük yıkıma neden olduğu Adıyaman'da 25 akrabasını kaybetti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Merkez üssü Maraş'ın Pazarcık ve Elbistan ilçeleri olan 7.7 ve 7.6'lık depremler, 10 ilde büyük yıkım ve binlerce can kaybına sebep oldu. Afet bölgesinde üç ay süreyle OHAL ilen edilirken, depremden en çok etkilenen illerden biri de Adıyaman oldu.

'Kahtalı Mıçe' olarak bilinen Türk Halk Müziği  sanatçısı Mustafa Aslan da depreme memleketi Adıyaman'da yakalandı. 2. Sayfa'nın haberine göre, 70 yaşındaki Kahtalı Mıçe, depremlerde 25 akrabasını kaybetti.

Aslan'ın sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.

KAHTALI MIÇE KİMDİR?

Asıl adı Mustafa Aslan olan Kahtalı Mıçe, 1953 yılında Adıyaman'ın Kahta ilçesinde dünyaya geldi. İlkokulu Kahta Kubilay İlkokulu'nda okudu. Çocukluğunda pamuk tarlasında çalıştı, bu sebeple ilkokulu dokuz senede bitirebildi. Ortaokul diplomasını ise daha sonra dışardan imtihanlara girerek aldı. 17 yaşından itibaren Kahta'da düğün ve konserlerde türküler söyledi. Okulunu bitirdikten sonra Beden Terbiyesi İl Müdürlüğü'nde işe başladı. 1989-1990 yıllarında Antep'te yaşayan Kahtalı Mıçe, 1991'de İstanbul'a göç etti ve bir süre burada yaşadıktan sonra Urfa'ya yerleşti. Yıllarca Nuri Sesigüzel, Ahmet Sezgin, Sami Kasap, Mahsuni Şerif gibi sanatçıların eserlerini seslendirdi. Kahtalı Mıçe'nin dört çocuğu bulunuyor. (HABER MERKEZİ)