Kadro isteyen işçilere Bekir Bozdağ’dan söz: Sizin avukatınız olacağım

Urfa’da, DSİ’ye ait su kanallarında çalışan işçiler, yaşadıkları sorunlarla ilgili Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’la görüştü. Yılın yarısını işsiz geçiren işçiler, Bozdağ’dan kadro verilmesini istedi.

Google Haberlere Abone ol

Fatma Keber

URFA - Adalet Bakanı ve AK Parti Urfa Milletvekili adayı Bekir Bozdağ, dün Urfa’daydı. Şehirde ziyaretler yapan Bozdağ ile Tek Tek Sulama Birliği işçileri görüştü. İşçiler, yılın ayı çalıştıklarını diğer aylar işsiz olduklarını belirterek kadro istedi.

Bozdağ işçilere, Ankara’ya dönünce onların avukatı gibi davranacağı sözünü verdi.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ  Urfa ziyareti sırasında işçilerle görüştü. 

YILIN ALTI AYI ÇALIŞMIYORLAR

İşçiler adına Bozdağ ile konuşan Hasan Kubacık, Devlet Su İşleri (DSİ)’ye ait sulama kanalında çalışan yaklaşık 300 civarında geçici işçi olduğunu belirtti. Sadece yılın altı ayı çalıştıklarını söyleyen Kubacık, sulama birliği çalışanları olarak geçici işçi ve beden işçisi kadrosunda çalıştıkları için yılın 6 ayı işsiz kaldıklarını aktardı.

‘SİGORTALI GÖRÜNDÜĞÜMÜZ İÇİN BAŞKA İŞTE DE ÇALIŞAMIYORUZ’

Harran bölgesinde Sulama Birliği’ne bağlı 262 işçi olduğunu söyleyen Kubacık’ın bu işçilerden ‘torpili olanların’ yılın 12 ayı çalışabildiğini iddia ederek ekledi: “Ama torpilsiz olan bizler bu haldeyiz.”

Kubacık yaşadıkları sorunlara dair şunları dile getirdi: “20 yıl çalışan işçiler var. Yılda 5 ay 29 gün çalışıyoruz sadece, geri kalan zaman boş kalıyor. Sigortalı göründüğümüz için başka bir işe de giremiyoruz, sosyal yardımdan da faydalanamıyoruz. Maddi olarak bu bizi çok zorluyor.”

Kadrolu olarak yılın tamamında çalışmak isteyen işçiler, Bekir Bozdağ ile görüşmelerinde Torba Yasa’da sözleşmeli ve taşeron çalışanlara kadro verilmesi yönünde talepte bulundular.

Kubacık, işçilerin taleplerini dinleyen Bozdağ’ın, “Meclis’te gerekeni yapacağım. Meclis’te geçici işçilerin kadroya alınması yönünde hakkınızı arayacağım. Ankara’da sizin avukatınız olacağım” şeklinde konuştuğunu söyledi.