Kadınlar Cansu Geyik'in öldürülmesini protesto etti: Korkun bizden

İzmir'de Cansu Geyik’in öldürülmesini protesto eden kadınlar, "Bize uzanacak olan her el titremeli. Gücümüz elverdiğince her kadının yanında olacağız" dedi.

Google Haberlere Abone ol

İZMİR- İzmir’de bulunan kadın örgütleri, 21 Mayıs günü Konak ilçesinde Cansu Geyik isimli kadının boşanma aşamasında olduğu erkek tarafından öldürülmesini protesto etmek için yürüyüş düzenledi. Çınartepe son durakta toplanarak Gültepe Nikah Salonuna doğru yürüyüşe geçen kadınlar, 'Cansu'nun ve katledilen tüm kadınların ayak sesiyiz korkun bizden' yazılı pankart taşıyarak sık sık, "Jin jiyan azadi" ve "Kadın isyan özgürlük" sloganları attı.
 
Yürüyüşün ardından açıklama yapan kadınlar, Geyik'in korkunç bir şekilde katledildiğini belirterek,  annesinin de durumunun ağır olduğunu dile getirdi. 2022 yılının başından bu yana bir çok kadının katledildiğini ifade eden kadınlar,  "Bir o kadar da şüpheli kadın ölümü var. Belki bugün şu anda yüzlerce, binlerce kadın tehdit, şiddet ve korku içinde yaşıyor. Ama onlar birer sayı değil, her biri arkalarında yaşanacak koca bir ömürle birlikte acı ve öfke bırakarak gidiyorlar” dedi.

‘CANSU’NUN ADINI MÜCADELEDE YAŞATACAĞIZ’

Birlik olarak güçleneceklerini vurgulayan kadınlar, “Biz kadınların gelişmesini istemiyorlar, dayanışmamızı, birbirimize destek olmamızı, cinayetleri durdurmak için el birliği yapmamızı, okumamızı, birbirimizden öğrenmemizi istemiyorlar. Ama biz birlik olacağız, güçleneceğiz, yalnız kalmayı da yalnız bırakmayı da kabul etmeyeceğiz. Cansu'nun elinden alınan hayatının, çocuklarıyla yaşayacağı güzel günlerin herhangi bir sayı gibi silinip gitmesini asla kabul etmeyeceğiz" ifadelerini kullandı. Cansu’nun adını mücadelelerinde yaşatacaklarını da vurgulayan kadınlar, "Bize uzanacak olan her el titremeli. Korkmalı. Hiçbir şey eskisi gibi olmayacak. Bundan sonra gücümüz elverdiğince her kadın yakınımızın, arkadaşımızın, hiç tanımadıklarımızın yanında olacağız ve birbirimize güçlü bağlarla bağlanacağız. Sevgili Cansu'nun adını bu mücadelede yaşatacağız" dedi. (DUVAR)