Kadınlar #BakırköydeGrevKazanacak sözünü büyüttü

Ekmek ve Gül’ün çağrısıyla, grevde olan Bakırköy Belediyesi işçisi kadınlarla dayanışma için sosyal medyada #BakırköydeGrevKazanacak etiketiyle destek mesajları paylaşıldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - 52 gündür grevde olan Bakırköy Belediyesi işçisi kadınlarla dayanışmak için Ekmek ve Gül’ün çağrısıyla sosyal medyada #BakırköydeGrevKazanacak etiketiyle kampanya başlatıldı. İstanbul, İzmir, Ankara, Adana, Çanakkale, Eskişehir’den tekstil işçisi, eğitim emekçisi, belediye işçisi, sağlık çalışanı, büro emekçisi, işsiz, lise ve üniversite öğrencisi kadınlar, kadın platformları ve dernekleri dayanışma videoları ve mesajlarıyla greve destek verdi.

Bakırköy Belediyesi'nde sıfır zam dayatmasına, işten çıkarma tehditlerine, angarya ve mobbinge karşı grevde olan Belediye İş İstanbul 2 Nolu Şube üyesi Bakırköy Belediyesi işçilerinin çoğunluğu kadın. Grev sürecinde Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu özellikle kadın işçilerin grevi bırakması için baskı yapmış, kadınlar ise tehdit ve baskılara rağmen grevde ısrar etmişlerdi.

Ekmek ve Gül’ün çağrısıyla yapılan kampanyaya pek çok ilden destek geldi. Kadınlar mesajlarında Bakırköy grevindeki işçilerle dayanışma duygularını paylaşırken giderek ağırlaşan yaşam koşulları, düşen ücretler karşısında yan yana olmanın, birlik olmanın, birbirine destek olmanın önemine dikkat çektiler.

G(Ö)REVDEKİ SAĞLIK EMEKÇİLERİNDEN DESTEK

Bugün hakları ve halkın sağlık hakkı için hastanelerde acil durumlar dışında sağlık hizmeti üretmeyen sağlık emekçileri de grev alanlarından dayanışma kampanyasına mesajlarıyla destek verdi.

BAKIRKÖY BELEDİYESİ İŞÇİLERİ: BİZ KAZANACAĞIZ

Grev alanında dayanışma mesajlarını takip eden işçiler de sendikalarının twitter hesabından sloganlarla dayanışma mesajlarına yanıt verdi.

SIFIR ZAM DAYATMASI, ANGARYA, İŞSİZLİK TEHDİDİ

Ekmek ve Gül’ün kadınlara çağrısı şöyleydi:

“Bakırköy’ü her yeni güne hazırlayan Bakırköy Belediyesi işçileri sıfır zam dayatmasına, her yıl karşılarına getirilen işten çıkartma tehdidine, sefalet ücretine mahkûm edilmeye, ayrımcılığa karşı 50 günü aşkındır Belediye önünde grevdeler.

Grevdeki işçilerin talepleri net: Toplu iş sözleşmesinin imzalanması, iş güvencelerinin sağlanması, enflasyon karşısında erimeyen insanca yaşanacak bir ücret, mobbing ve ayrımcılığa son!

Çoğunluğunu kadınların oluşturduğu işçiler ısrarla grevlerini sürdürürken Bakırköy Belediyesi Başkanı “hizmetlerin ne kadar aksamadan sürdüğüne dair” demeçler vermekten, özellikle kadın grevcileri yıldırmak için türlü yöntemler kullanmaktan ve işçileri tehdit etmekten geri durmuyor.

Büyük zorluklara, baskılara, ev içindeki yüklere, soğuğa rağmen haklarını savunmak için grev alanında mücadeleyi sürdüren kadın işçilere destek olmak için, #BakırköydeGrevKazanacak etiketiyle sosyal medyadayız! Gücümüz Birliğimiz…” (DUVAR)