Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü'nde Diyarbakır'da kadına saldırı

25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü'nde Diyarbakır'da bir kadın, koruma kararı aldırmasına rağmen ayrı yaşadığı erkek tarafından saldırıya uğradı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Diyarbakır'da G.M., ayrı yaşadığı erkek Ahmet M.'nin kesici aletle saldırısı sonucu yaralandı. G.M., "Olayın, 'Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü'nde ve çocuğumun doğum gününde yaşanmasından dolayı çok üzüldüm" dedi.

DHA'nın haberine göre olay, dün Yenişehir ilçesi Kooperatifler Mahallesi'nde meydana geldi. G.M., sabah saatlerinde, ayrı yaşadığı ve hakkında koruma kararı aldırdığı Ahmet M. tarafından evinin kapısında saldırıya uğradı. Alt kattaki komşusuna sığınan G.M. burada polis ekiplerini aradı. G.M., hastaneye kaldırılırıken Ahmet M. gözaltına alındı.

'BU ŞEKİLDE ÖLEN KADINLARDAN BİRİ OLMAK İSTEMİYORUM'

Daha önce de Ahmet M. tarafından saldırıya uğradığını belirten G.M., "Öncesinde 3-4 tane darp raporum vardı ve üç kez eve saldırmıştı. Emniyete gideceğim gün ve çocuğumun doğum gününde bunun yaşanmasından dolayı çok üzgünüm. Bundan dolayı altı ay koruma kararı vardı. Zaten beni öldürme amaçlı gelmişti. İlla ki beni öldürmesi mi gerekiyor? Onu da bilmiyorum. Komşum yetişmeseydi belki kadın cinayetinden bir tanesi de ben olmuştum. Bundan dolayı korunmak istiyorum. Bu şekilde ölen kadınlardan olmak istemiyorum. O şahsın çıkarılmasını istemiyorum. Bu zaten üçüncü ihlali oluyor. Diğer ihlallerden sadece üç gün ev hapsi verildi. Bunun böyle bitmesini istemiyorum. İçeriden çıktığı zaman öldürecek beni" dedi. (HABER MERKEZİ)