Babası anlattı: Pınar bir karıncayı bile incitmezdi

Cemal Metin Avcı isimli erkeğin katlettiği Pınar Gültekin’in annesi Şefika Gültekin adalet talebinde bulunurken, babası Sıdık Gültekin, "Türkiye’de yaşanan vahşetlerde hep empati yaptım ama böyle bir olayın başıma geleceğini düşünmemiştim. Bunlara 'dur' deme zamanı geldi” ifadelerini kullandı. Gültekin kızını anlatırken, "Bir karıncayı bile incitmezdi. Hayalleri vardı. Hayallerini yok ettiler" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Muğla’nın Ula ilçesinde Cemal Metin Avcı isimli erkek tarafından katledilen Pınar Gültekin’in annesi Şefika Gültekin ve babası Sıdık Gültekin, kadın cinayetlerine karşı yetkilileri göreve çağırdı. Baba Gültekin, hiç tanımadığı insanların kendisini arayıp ağladığını anlattı.

Bitlis'in Hizan ilçesinde 1993 yılında Mersin'e göç ettiklerini belirten baba Gültekin, "Pınar çok neşeli biriydi, espriyi sever, gülerdi. Hayatta bir karıncayı bile incitmiyordu. Dramatik bir şey gördüğünde hemen ağlıyordu. Gezmeyi, kitap okumayı çok severdi. Ailesine bağlıydı. Pınar'ın hayalleri vardı. Onun hayallerini yok ettiler" dedi.

'ÖZGECANLAR, PINARLAR ÖLMESİN'

Sıddık Gültekin. Fotoğraf: MA

Yaşananları düşündükçe kendisini kaybettiğini söyleyen Sıdık Gültekin, "Ben Özgecan vahşice öldürüldüğünde de kendimi kaybetmiştim. Çünkü ben bir insanım. Türkiye’de yaşanan vahşetlerde hep empati yaptım. Ama hiçbir zaman aklımın ucundan kızımın da böyle olacağı geçmiyordu. Böyle bir olay başıma geleceğini düşünmemiştim. Bunlara 'dur' deme zamanı geldi. Artık Özgecanlar, Pınarlar ölmesin” diye konuştu.

'İZMİR'DE ŞİDDET UYGULAYAN POLİSİN TAVRINI REDDEDİYORUM'

Gültekin, İzmir’de Pınar için açıklama yapmak istedikleri sırada polis tarafından yapılan müdahaleye de tepki gösterdi:  “Kadınlar yaşanan vahşete ses çıkardılar. İnsanlar bir vahşete karşı meydana çıkıyor, ellerinde Pınar'ın resimlerini taşıyorlardı. Bu çok normal bir tepkidir. Orada şiddet uygulayan polisi tavrını reddediyorum. İnsanların içi yanıyor. Beni hiç tanımayan insanlar arayıp, ağlıyor. Yürekten ağladıklarını hissediyorum. Yeter artık, bu cinayetleri durduralım."

Katil Cemal Metin Avcı’nın tek başına bunu yapmadığını düşünen anne Şefika Gültekin ise “Kızımı benden alanların en büyük ceza almasını istiyorum. Bunun içinde sonuna kadar mücadele edeceğim” dedi. (MA)