Tayland'da beş kadının katili cezaevinden bırakıldıktan sonra bir kadını daha öldürdü

Tayland'da beş kadını öldürdüğü için ömür boyu hapis cezasına çarptırılan adam, 'iyi tutum' sebebiyle salındığı cezaevinden çıktıktan aylar sonra bir kadını öldürdü. Taylandlı yetkililer, mahkumların cezaevinden erken salınmasına sebep olan politikaların incelendiğini söyledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Tayland’da beş kadını öldürdüğü için cezaevinde olan bir adam ‘iyi tutumu’ gerekçesiyle salındıktan birkaç ay sonra bir kadını öldürdü. Polis medyada, 'Tayland’ın Karındeşen Jack’i' olarak adlandırılan ve yakalanması için ödül vaat edilen katili Nakhon Ratchasima bölgesindeki bir tren istasyonunda yakaladı.

Adı Somkid Pumpuang olarak açıklanan 55 yaşındaki zanlı, 2005 yılında seks işçisi olarak çalışan beş kadını öldürdüğü için ömür boyu hapis cezasına çarptırıldı. Cezaevinde 'iyi tutumuyla dikkat çektiği' belirtilerek ‘mükemmel mahkum’ diye tarif edilen Pumpuang Mayıs ayında serbest bırakılmıştı.

ÖLDÜRDÜĞÜ KADINLA FACEBOOK ÜZERİNDEN İLETİŞİME GEÇTİ

Ancak bundan aylar sonra Tayland’ın kuzey doğusunda 51 yaşındaki bir otel görevlisini öldürdü. Bangkok Post gazetesine göre Somkid Pumpuang, öldürdüğü kadın ile Facebook üzerinden iletişime geçti. Avukat gibi davranan ve kadınla arkadaş olan Pumpuang, daha sonrada onun evine taşındı. Kadın günler sonra elleri ve ayakları bağlı, bir elektrik kablosuyla boğulmuş bir halde bulundu. Olay yerinde Pumpuang’ın parmak izlerinin bulunmasının ardından polis aramalara başladı, ayrıca zanlıyla ilgili bilgi verebilecek kişilere de para ödülü vadedildi.

Birkaç günlük aramanın ardından Somkid Pumpuang, ülkenin kuzeydoğusunda bulunan Nakhon Ratchasima bölgesinde yakalandı. Taylandlı yetkililer, mahkumların cezalarının azaltılması politikasının incelendiğini söyledi. (Kaynak: Sputnik)